עליתי לישראל ב-1991. לפני העלייה עבדתי בתור פרופסור חבר באוניברסיטת מוסקבה. בחמש השנים הראשונות בארץ עבדתי כחוקרת במרכז מאירוק לחקר בריה"מ לשעבר ומזרח אירופה, האוניברסיטה העברית בירושלים. נבחרתי לראשונה לכנסת בשנת 1996. כיהנתי פעמיים כסגנית שרת הקליטה (ב-1999-2000 וב-2005-2006). ב-1998-1999 כיהנתי כיו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה. חברה בוועדות: העלייה והקליטה; העבודה, הרווחה והבריאות; פנים; חינוך, תרבות וספורט; לקידום מעמד האישה.
אני סבורה שקיום מדינת ישראל כמדינה יהודית דמוקרטית חייב להתבסס על שלוש עקרונות יסוד: בטחון, חינוך ועלייה. לכן הצטרפתי לראש הממשלה לשעבר אריאל שרון כשהוא פרש מליכוד והקים את תנועת קדימה למען מימוש המטרות הללו. כל מי שנלחם למענן הינו בן ברית שלי.
ב-12 שנות עבודתי בכנסת ובממשלה עסקתי בהגנה על זכויות העולים, הנשים והשכבות החלשות. אני מאמינה בכך שחייבים לסייע לשכבות החלשות בחברה הישראלית לצאת ממעגל העוני ולהגשים את הפוטנציאל שלהן לטובתן ולטובת החברה כולה. כך פעלתי עד היום וכך אני מתכוונת לפועל גם בכנסת ה-18.
בכנסת היוצאת יזמתי (לבד או במשותף עם ח"כים אחרים) 42 הצעות חוק, 8 מהן אושרו על ידי הכנסת בקריאה שנייה ושלישית; חתמתי על 90 הצעות חוק נוספות, 6 מהן אושרו בקריאה שנייה ושלישית. בין חוקים שהצלחתי להעביר בכנסת ה-17:
- על פטור ממסים לרנטה שמקבלים ניצולי מחנות ריכוז וגטאות מגרמניה,
- על זכאות אמהות/אבות חד הוריים ללמוד ולרכוש מקצוע שתאפשר להם להתפרנס בכבוד בלי לאבד זכאות להבטחת הכנסה בתקופת הלימודים,
- על איסור לאנשים שהורשעו על ידי בית המשפט בהקמת חברות פיקטיביות וגניבה ממשקיעים, לשוב ולבצע את אותה עבירה,
- על העלאת סכום ההשתכרות המותרת למקבלי קצבת זקנה עם השלמת הכנסה,
- על קיצור תקופת ההכשרה לחופשה ללא תשלום לאחר הלידה,
- על הצבת מכשירי החייאה במקומות הציבוריים.
היום, בתקופת הבחירות לכנסת הבאה, אני אוספת רעיונות והצעות להצעות חוק שבכוונתי להגיש לכנסת ה-18: חלקן הצעות חוק שהגשתי לכנסת היוצאת ולא הספקתי להעבירן, חלקן - הצעות חוק חדשות. אני מקווה שיוכל להעביר את ההצעות האלה בכנסת החדשה.
אם יתמזל מזלי בבחירות המקדימות בקדימה ויתמזל מזלה של קדימה בבחירות הכלליות, אשמח לכהן כשרה באחת מהמשרדים החברתיים: רווחה או קליטה.