רעיית ראש הממשלה, שרה נתניהו, נפגשה אמש (רביעי) עם נציגי עמותת "מטה המאבק למען הילדים" שתומכים בתיקון החוק שיחייב הצבת מצלמות בגני הילדים. "רובן הגדול של נשות צוות החינוך במעונות ובגנים הן נשים מדהימות ומסורות המשקיעות בחינוך ילדינו, אך עלינו לטפל במיעוט שמסכן ופוגע בכולם", אמרה נתניהו.
נתניהו שוחחה בפגישה עם ההורים על הדרכים למיגור תופעת ההתעללויות בגני הילדים: "אנחנו הולכות לקראת דרך ארוכה למניעת התעללות בגני הילדים מגילאי לידה עד 6. החשיבות של המצלמות היא בעצם היותן עדות חיה וגורם הרתעתי. באמצעותן ניתן לחסוך חקירות טראומטיות מילד שלא תמיד יכול לבטא את המעשה או שלא תמיד מאמינים לו. צריך הוכחות, ומצלמות זה הכלי הראשון וההכרחי". יוזם התיקון לחוק המצלמות הוא יו"ר הקואליציה, חה"כ אופיר כץ (הליכוד).
מנהלת עמותת מטה המאבק, אלונה דניאל: "גילינו שיש לנו אוזן קשבת ותמיכה חשובה. כמי שעובדת כפסיכולוגית חינוכית מומחית, היא הכירה את הנושא לעומקו והביעה נכונות גדולה לעזור. תיקון חוק המצלמות הוא צעד חשוב ביותר למיגור תופעת האלימות, ואנחנו, יחד עם עשרות אלפי הורים מברכים ומודים לה על היענותה לסייע לנו להגיע למטרה".
לאור העלייה במספר מקרי ההתעללויות בגני הילדים, שר החינוך יואב קיש החליט על הקמת ועדה לבחינת הצבת מצלמות בגני העירייה, בגנים ציבוריים בהם לומדים ילדים בגילי 3-6 – כך פרסמנו לראשונה בחודש שעבר ב"מהדורה המרכזית". עם זאת, יו"ר ההסתדרות יפה בן דוד התנגדה להצבת מצלמות.
לפי שר החינוך קיש, המבחן הוא "מבחן השפה", לפיו אם ילד יכול להגיד שהרביצו או השפילו אותו, לא צריך להתקין מצלמות. כאשר ילד לא יכול לדבר, למשל בגיל 3-4 בגן טרום חובה, כדאי שיהיו מצלמות.
כרגע אין לכך תקציב והאוצר יצטרך להעביר הרבה מאוד כסף לרכישת והצבת אותן המצלמות, מה שייקח זמן. בנוסף, מי שיוכלו לפתוח את המצלמות הם או שוטרים או מפקחות של משרד החינוך – רק כשיש חשד סביר לאלימות, ולא בכל עת.
יו״ר הקואליציה אופיר כץ מסר: "ההצעה שלי לתיקון חוק המצלמות באה לתקן את הלקונות שקיימות היום בהגנה על ילדינו הקטנים במסגרות. אנחנו רואים שיש חשיבות מכרעת להתקנת מצלמות. אני אמשיך להילחם מול כל מי שיעמוד בדרך לעשיית הצדק. ביטחון ילדינו מעל הכל".