אם תכנסו לטיקטוק בשעות הלימודים, בעיקר בין השעה החמישית לשישית, תמצאו המון תלמידים שפותחים "לייב" - זאת אומרת שידור חי, ממהלך השיעור. את המורה שומעים ברקע, אבל התלמידים עסוקים בעוקבים שלהם, שגם מפעילים אותם.
"היא עכשיו בכיתה וצריכה לצבור עוקבים", שיתף רן בראון, מנכ"ל מכון מתבגרים. "כדי לצבור עוקבים היא צריכה להעלות את הרייטינג". בסרטונים מהרשת החברתית ניתן לראות נערות שונות דוחפות את חברותיהן או אפילו סתם מפוררות קורנפלקס - כל דבר שייצור אקשן וימשוך את אותם עוקבים מיוחלים.
בפנים גלויות לאלפי עוקבים ברשת, אותן נערות מפלרטטות עם העוקבים, מוציאות לשון, שולחות נשיקות ובחזרה מקבלות תגובה על המראה שלהן. "היא יושבת מול המצלמה עם חולצת בית ספר, בשיעור", הוסיף בראון. "ובצד השני כנראה יושבים בין 100-50 גברים מבוגרים". הם שולחים לתלמידות הוראות בימוי ל-"לייב", משתפים אותן בפנטזיות המיניות שלהם ומדי פעם הן מושכות את החולצה, שולחות מבט למצלמה, ומקבלות נראות ותגמול - בדיוק מה שמתבגרים רוצים.
כמו בכל ריאליטי, גם כאן יש כסף. בטיקטוק אפשר לרכוש מתנות עבור יוצרי התוכן. כל מתנה שווה כסף אמיתי שנכנס ישר לחשבון של מפעילי השידור החי. י', תלמיד כיתה י"ב, סיפר: "סכומי טיקטוק יכולים לנוע בין כמה אגורות לכמה אלפי שקלים. אם את יותר יפה, משוגעת, מפריעה או חברותית - זה מה שבדרך כלל יגרום לך לקבל יותר כסף".
לפי חוזר מנכ"ל של משרד החינוך השימוש בטלפונים ניידים בבתי ספר יסודיים הוא אסור. עם זאת, בחטיבות ובתיכונים ההחלטה נתונה לשיקול דעתו של מנהל בית הספר. באו"ם פרסמו לאחרונה דוח עם אמירה חד-משמעית,לפיה, על מדינות העולם לאסור שימוש בטלפונים בבתי הספר. כיום, אחת מכל ארבע מדינות מערביות אוסרת על שימוש בטלפונים.