על רקע הקיפאון בשיחות מול האוצר על הסכם קיבוצי ותנאי העבודה, ארגון המורים הודיע היום (ראשון) כי הוא פותח בעיצומים. במכתב ששלח לשרת החינוך, כתב יו"ר ארגון המורים, רן ארז: "לאור האמור הריני להודיעך כי בכוונת ארגון המורים לנקוט בצעדים ארגוניים, בשלב זה כאות אזהרה בלבד, מבלי לשבש באופן מלא את הלימודים".
המשמעות של הצעד היא שהחל מיום 25.10.22 מורי החינוך העל יסודי המלמדים מכיתה י' ועד לכיתה יב' לא יבצעו כל פעילות או עבודה מתום יום הלימודים (תום השעה השמינית) ובכלל זה לא ישתתפו בכנסים, ישיבות, טיולים, פעילות בית ספרית או חוץ בית ספרית מחוץ ליום הלימודים הרגיל השתלמויות עם מפמר"ים ועוד. כרגיל תכונן ועדת חריגים אשר תעסוק לגופו של עניין בכל פניה מכל בית ספר.
במכתב שנשלח לשרת החינוך, טען יו"ר ארגון המורים רן ארז כי למרות שיתוף הפעולה עם משרד החינוך ופתיחת שנה"ל כסדרה, המשא ומתן לא מתקדם ודרישות המורים זוכות להתעלמות מוחלטת. "אין ולא מתקיים כל מו"מ עם ארגון המורים בנוגע לדרישות השכר ועשרות אלפי מורי החינוך העל יסודי בישראל מועסקים ללא הסכם קיבוצי תקף המסדיר את שכרם", כתב ארז.
הוא הוסיף: "חמורה מכך היא העובדה שגם דרישות ארגון המורים שהועלו על הכתב מספר פעמים מתחילת השנה, אשר מילויין אינו כרוך בעלויות מכל סוג, זוכות להתעלמות רבתי וחרף קביעת ביה"ד הארצי לעבודה כי יש לקיים מו"מ יעיל ענייני ובתום לב עם ארגון המורים אף לא אחת מדרישות אלה לא זכו למענה ענייני ולו שטחי".
ההסכם בין המדינה להסתדרות: 9,000 שקל למורה מתחיל
העיצומים של ארגון המורים מגיעים לאחר ההסכם בין הסתדרות המורים למשרדי האוצר והחינוך שנחתם יום חמישי האחרון, לאחר שורה של דיונים. ההבנות על סעיפי ההסכם החדש לצוותי ההוראה בגנים, בבתי הספר היסודיים וחטיבות הביניים הושגו ערב 1בספטמבר, אך ההסכם נחתם רשמית רק בחמישי האחרון.
לפי ההסכם שכרם של המורים יועלה בשתי פעימות: הראשונה, תינתן בינואר 2023 ותכלול גם החזר רטרואקטיבי מאז ספטמבר 2022. הפעימה השנייה, תינתן בספטמבר 2023.
מורה בשנתו הראשונה ירוויח בפעימה הראשונה 8,207 שקלים ולאחר כניסת הפעימה השנייה, בספטמבר 2023, שכרו יעמוד על 9,000 שקלים. בנוסף, בחודשים נובמבר ודצמבר 2022, יינתנו מקדמות בסך 1,000 שקלים בחודש לכל מורה (500 שקלים למורים שאינם נמצאים תחת רפורמת אופק חדש).
במסגרת המשא ומתן, סוכם גם על התאמת לוח החופשות: מוסדות החינוך יעבדו בימי אסרו חג, ל"ג בעומר ותענית אסתר. ימי האיסרו יועברו לגשר בין יום כיפור לסוכות ולמורים יינתנו שני ימי חופשה לבחירה. השינויים בלוח החופשות יחלו בשנת הלימודים תשפ"ד.