הסתדרות המורים ומשרד האוצר שמו סוף הבוקר (רביעי) לאיום השביתה שריחף מעל בתי הספר היסודיים בחודשיים האחרונים. ההסכם הקיבוצי החדש שנחתם מעלה באופן ניכר את שכר המורים, וגם משנה הליכים פנימיים במערכת החינוך, כמו למשל אופן הפיטורים. חשוב לומר: המשבר נפתר רק בבתי הספר היסודיים, ארגון המורים העל-יסודיים עדיין מאיים בשביתה.
חשוב להדגיש כי הסכם המורים כפוף לאישור הממשלה. הנקודה הזו חשובה לאור העובדה שבשלב זה טרם נמצא מקור תקציבי. בתחילה תוקצב ההסכם בארבעה מיליארד שקלים, וכעת עלותו הכוללת עומדת על 4.5 מיליארד שקלים. ייתכן שיהיה צורך בקיצוץ ממשרדים אחרים כדי לממן את תוספת התקציב למורים.
שכר המורים הוותיקים והצעירים
בנושא שכר המורים הוותיקים ניתן לומר שהסתדרות המורים נחלה הצלחה. במשרד האוצר הציעו בטיוטה המקורית תוספת של 400 שקלים בלבד לשכר של מורה ותיק, דבר שיצר הבדל משמעותי לעומת השיפור בתנאים של המורים הצעירים.
בהסכם שנחתם הבוקר הוחלט שכל מורה, ותיק או צעיר, יקבל תוספת של לפחות 1,100 שקל לשכר. באשר למשכורת ההתחלתית של המורים הצעירים - היא נותרה כפי שהציע האוצר בהצעה המקורית, ותעמוד על 9,000 שקל. עוד הוחלט לקבל את הצעת האוצר המקורית להעניק למורים צעירים "מענק התמדה" אחרי שלוש שנים במשרה.
בגובה מענק ההתמדה האוצר נאלץ להתפשר. המענק יעמוד על סכום של 10,000 שקל, בעוד באוצר דרשו בתחילה מענק שגבוה פי שניים. אלא שכדי להעלות את התוספת לשכר הוותיקים, החליטו הצדדים לקצץ את גובה המענק.
לוח החופשות
באשר ללוח החופשות, נראה כי נמצאה פשרה בין האוצר להסתדרות. בעוד שבאוצר ביקשו בתחילה לשנות עשרה ימי חופשה למורים, סיכמו הצדדים על שינוי של חמישה מהם. בשלושה ימי אסרו חג בסוכות, פסח ושבועות יתקיימו לימודים, ובמקום זה יתווספו ללוח החופשות שלושה ימי חופשה בין כיפור לסוכות.
עוד הוחלט שבתענית אסתר ובל"ג בעומר ילמדו – ובמקום זה יוכלו המורים לקחת שני ימי חופש לבחירתם. הצדדים סיכמו גם שבית הספר של החופש הגדול יימשך עד סוף חודש יולי, ויכלול את תלמידי כיתות א' עד ד'. בחישוב התוספת של "בית הספר של החופש הגדול" וימי הלימודים בל"ג בעומר ובתענית אסתר - 12 ימי לימודים נוספים במערכת החינוך הסתנכרנו עם המשק.
פיטורים ותגמולי מצוינות: הישגי האוצר
משרד האוצר רשם לעצמו כמה הישגים באשר להסכם החדש. בעניין פיטורי מורים, עד כה התקיים הליך ארוך יחסית במעורבות משרד החינוך. בהסכם החדש הליך הפיטורים קוצר ואמור להקל על מנהלים שמעוניינים לקדם פיטורים של עובד הוראה שאינם מתאימים.
סעיף נוסף שבהסתדרות המורים רצו לבטל אך נשאר לבסוף בהסכם הוא גמול ההצטיינות. סוכם כי מנהל שרוצה לתגמל מורה על עבודה טובה יקבל סכום כסף מוגדר מראש ויוכל להעניק אותו למורים מצטיינים. בהסתדרות טענו שמדובר בכוח מיותר למנהל שעלול ליצור הפרדה בחדר המורים, אך לבסוף התפשרו.
נושא נוסף שנחשב הישג לאוצר הוא האפשרות של מנהלים להביא מומחים מבחוץ, קצת בדומה למיקור חוץ במגזר הציבורי. המנהלים יקבלו תקציב להבאת מומחים בנושאים מסוימים שיוכלו להעביר תכנים רלוונטיים לתלמידים.
לאורך שנים הייתה התנגדות חריפה של הסתדרות המורים להכנסת חוזים אישיים למערכת החינוך. עוד הוחלט בהסכם על העסקה של 6% מעובדי ההוראה בחוזים אישיים, כלומר 7,500 מורים שלא יהיו כפופים להסכמי השכר. כך ניתן יהיה למשוך "שחקני חיזוק" למערכת באופן המדמה את שיטת ההעסקה בשוק.
הארגונים שנותרו מאחור זועמים: "הפקירו אותנו"
מיד אחרי ההודעה על חתימת ההסכם, עובדי ההוראה שנשארו מאחור מחו נגד האוצר. יו"ר ארגון המורים רן ארז אמר ל-N12 כי המו"מ איתם מתקדם בעצלתיים. "כרגע, אם לא יהיה הסכם, תהיה שביתה בבתי הספר התיכונים", אמר. "אני אפילו לא יודע מה להגיד למורים כרגע - ההתקדמות איטית והכול תלוי בשיח עם האוצר".
גם ארגון הגננות זעם הבוקר. בארגון טענו כי נשארו מאחור והאשימו את מזכ"לית ההסתדרות שלא הכניסה אותם להסכם. "אנחנו בהלם, השתמשו בנו וזרקו", נמסר מהארגון. "הגננות נותרו בחוץ וילדי הגנים הופקרו. המאבק שלנו רק מתחיל. אנו בארגון הגננות מחנכות בהלם מוחלט מההסכם שנחתם, ובו אין אף ייצוג לטובת הגננות".