בחינוך המיוחד חוששים משביתה בפתיחת שנת הלימודים, ולכן פנו אמש (שני) במכתב למזכ"לית הסתדרות המורים, יפה בן דויד, בבקשה להחריג את תלמידי החינוך המיוחד אם אכן תיפתח שביתה ב-1 לספטמבר.
בין הארגונים ששותפים לפנייה: אלו"ט, איל"ן, אקים לישראל, המרכז לעיוור, סיכוי שווה, קואליציית הורים לילדים עם צרכים מיוחדים ועוד. "במשך עשרות שנים הוחרגה מערכת החינוך המיוחד מהשבתות של עובדי ההוראה, וכך ראוי לנהוג גם הפעם", כתבו הארגונים, "השימוש בתלמידים הזכאים לשירותי חינוך מיוחדים, המהווים את האוכלוסייה המוחלשת ביותר במערכת החינוך, לא אמור לעלות על הפרק באף מאבק או מחלוקת, מוצדק ככל שיהיה, ואנו סמוכים ובטוחים כי מחאתם הצודקת של עובדי ההוראה תוכל למצוא את ביטויה בדרכים אחרות".
"לילדים האלה בית הספר הוא חיוני"
אביב גורן מרמת גן היא אמא לדניאל בת ה-12 שאובחן אצלה אוטיזם והיא עולה לכיתה ז'. היא מספרת בשיחה עם N12 על החשש מהשביתה: "אוטיסטים עם 'זמן מת' ללא מסגרת זו סכנת נפשות. גם בכל הסגרים החריגו את החינוך המיוחד והם המשיכו ללמוד - אסור לילד עם אוטיזם לצאת מהשגרה, הם זקוקים למענה יומיומי. זה חמור בעיניי שלא מחריגים את כיתות החינוך המיוחד מאפשרות של שביתה בפתיחת שנת הלימודים".
החשש העיקרי של החינוך המיוחד הוא לפגיעה בתלמידים המשולבים בכיתות תקשורת בבתי ספר רגילים. נטלי דקל מגבעת אבני היא אימא לילד בן 6 שאובחן אצלו אוטיזם בתפקוד נמוך. "הבן שלי עבד מאוד קשה כדי להגיע לכיתת תקשורת בבית ספר רגיל ולצערנו הרב בשביתה האחרונה לא החריגו אותנו. אנחנו מפחדים שזה יקרה גם הפעם. לילדים האלה בית הספר זה לא בייביסיטר - זה מצרך חיוני. כל תקופה שאין טיפולים יש רגרסיה בהתנהגות, ולכן הוא חייב רצף טיפולי. אם תהיה שביתה אין לנו אפילו יכולת לפנות לקלינאי תקשורת בשוק הפרטי כי יש מצוקה מאוד גדולה בכוח אדם".
עו"ד מיכאל זץ, מנהל האגף לקידום זכויות וקשרי ממשל באלו"ט אמר: "חשוב כבר עכשיו, שבועיים לפני פתיחת שנת הלימודים, להצהיר: השימוש בתלמידים הזכאים לשירותי חינוך מיוחדים כצד לסכסוך לא אמור לעלות על הפרק באף מאבק או מחלוקת, מוצדקים ככל שיהיו. אנו בטוחים שמחאתם הצודקת של עובדי ההוראה תוכל למצוא את ביטויה בדרכים אחרות. אנחנו מבקשים שמזכ"לית הסתדרות המורים תיפגש בהקדם עם נציגות ארגוני החברה האזרחית החתומים על המכתב ותיתן את דעתה לצורך להחריג את שירותי החינוך המיוחדים מהשביתה המסתמנת".
שבועיים לפני פתיחת שנת הלימודים, המשא ומתן בין משרד האוצר להסתדרות המורים עדיין תקוע. לאחר מספר פגישות שהתקיימו בין הצדדים טרם הושגו הבנות על נוסח הסכם ההעסקה החדש של המורים.