הסתדרות המורים, משרד החינוך וגורמי המקצוע במשרד האוצר קיימו היום פגישה ארוכה במטרה לקדם את הסכם השכר ולמנוע שביתה באחד בספטמבר. ככל שחולף הזמן, לא ניתן להתעלם מכך שהמשא ומתן מתנהל בתקופת בחירות ולכן גורמים במשרד המשפטים מבהירים הערב בשיחה עם N12 כי להסכם שייחתם ישנם גבולות גזרה ברורים.
היועצת המשפטית לממשלה אישרה את עצם קיומם של הדיונים מכיוון שמדובר בסכסוך עבודה פתוח במשך יותר משלוש שנים. ההצעה הראשונה שהוצגה על ידי האוצר להסתדרות המורים ניתנה לפני ההכרזה על מועד לבחירות ולכן ניתן לדון בה. כדי למנוע כלכלת בחירות במשרד המשפטים הבהירו שהסכום של ארבעה מיליארד שקלים שהוצג על ידי האוצר הוא הבסיס לדיונים ולא ניתן יהיה לחרוג ממנו בצורה דרמטית מפני שאז הדבר עלול להיחשב ככלכלת בחירות.
"אם השיח היה על הסכם סביב ארבעה מיליארד שקלים, לא יהיה אפשר לזנק בקפיצה משמעותית מהסכומים המדוברים", מסביר גורם במשרד המשפטים. "אם הצדדים לא יצליחו להגיע להבנות ביניהם, קיימת אפשרות של פנייה לבית הדין על-מנת למנות מגשר או להוציא צווי מניעה לשביתה".
"התחושה היא שעובדים בצורה מעמיקה"
"בניגוד למה שאמר שר האוצר - אף פעם לא נאמר שאין מגבלות משפטיות. אמנם ניתן לקיים משא ומתן אך אי אפשר לחרוג דרמטית מגבולות ההסכם שמונח על השולחן והאוצר ייאלץ להציג מקור תקציבי לכל שינוי שיאושר", מתאר הגורם. "ככל שיהיה רצון להגיע להסכם שונה לגמרי, למשל שיהיה מדובר בסכומים שונים לגמרי או לתקופות ארוכות משמעותית, אז יהיה צורך לשוב ולבחון את הדברים".
הפגישה בין האוצר למורים הערב סוכמה בתור "פגישה עניינית", אך לא נרשמה התקדמות משמעותית שתוביל להסרת איום השביתה. גורמים המעורים בפרטי המשא ומתן מתארים כי בין הצדדים הייתה פגישה טובה ועניינית, וכי "היה שיח מכבד לשם שינוי שהמשיך הרבה מעבר לזמן המתוכנן". לאחר הפגישה הראשונה, מנכ"לית משרד החינוך נשארה לפגישת סיכום נוספת עם הממונה על השכר באוצר. "התחושה היא שזו הפעם הראשונה שעוברים על הנושאים הבוערים בצורה מעמיקה", אמרו הגורמים.