מזכ"לית הסתדרות המורים יפה בן דויד הגיעה הבוקר (חמישי) למשרד האוצר בירושלים לסדרת פגישות נוספת בניסיון להגיע למתווה מוסכם על הסכם השכר של המורים. בינתיים, איום השביתה ב-1 בספטמבר עדיין בתוקף, ובלשכתו של שר האוצר אביגדור ליברמן אמרו ל-N12 כי "אם שרת החינוך לא תוציא צווי מניעה אנחנו לא נשב ונחכה על הגדר, משרד האוצר יתערב. יש למשרד את היכולת מול בית הדין לעבודה לפעול ולעשות הכל כדי למנוע שביתה".
איומי השביתה ב-1 בספטמבר - סיקור נרחב ב-N12
- מה תוקע את המו"מ על שכר המורים? סקירת N12
- הורים לילדים בחינוך המיוחד: "אל תכלילו את ילדינו בשביתה"
- ליברמן: לפיד גורם נזק למאמצים למנוע שביתה במערכת החינוך
- הרב הבכיר שאיתו מתייעצת מזכ"לית הסתדרות המורים
ארגון המורים, שמאגד את מורי בתי הספר התיכונים, הצטרף לאיומי השביתה ואתמול התקיימה פגישה ארוכה בין יו"ר הארגון רן ארז לבין גורמים במשרד האוצר. לאחר הפגישה מסר משרד האוצר שהצדדים הגיעו להסכמות על הרפורמה בבגרויות ומעבר לחמישה ימי לימודים, אך שרן ארז התעקש במפתיע על חתימת הסכם שכר כולל - מה שמחבל בסיכומים שהושגו. ארז טען מנגד שמשרד האוצר סירב לחתום על ההסכמות שהושגו והביא לפיצוץ. בניגוד להתקפות ההדדיות בין הצדדים, ל-N12 נודע כי בין הצדדים התקיימה "שיחה עניינית וקוהרנטית", וההערכה היא שהסכם עם ארגון המורים ייחתם וכך תימנע שביתה בבתי הספר התיכונים.
הבעיה המרכזית עדיין נוגעת להסתדרות המורים, כאשר גם לאחר שבוע של פגישות אינטנסיביות בין הצדדים אין הסכמות על נושאים מהותיים. במשרד החינוך דורשים להבטיח שהרפורמה לא תמומן "על חשבון המורים", באמצעות פגיעה בתנאי ההעסקה הקיימים כיום. גורם המשתתף במשא ומתן אמר ל-N12: "הכל מריחת זמן וסיסמאות, אנחנו רוצים לסגור את ההסכם כמה שיותר מהר".
מרתון הפגישות היום מגיע לאחר שאתמול נמשכו במשרד האוצר הפגישות בין הצדדים, כאשר בין היתר הגיעו מנכ"לית משרד החינוך דלית שטאובר, מזכ"לית הסתדרות המורים יפה בן דויד ויו"ר ארגון המורים רן ארז. הפגישות התקיימו בכמה חדרים בו-זמנית, והדיון סבב בעיקר סביב המקורות התקציביים.
במשרד החינוך דורשים שהתוספת לשכר לא תיעשה על חשבון המורים ומבקשים לבטל את הסעיפים הפוגעים במשרות אם ומשרות גיל למורים הוותיקים ולמצוא מקור תקציבי אחר. המחלוקת בין הצדדים עדיין נוגעת לעניינים מהותיים כמו שכר המורים הוותיקים ושיטת הקידום בשכר, שינויים בלוח החופשות, שינוי בתנאים למורות אימהות, ומורים מעל גיל חמישים והאופן שבו יש לתגמל מורים מצוינים.
תגובת משרד האוצר בעדכון מו"מ ארגון המורים: "במהלך השבועות האחרונים התנהל עם ארגון המורים ובראשו רן ארז, משא ומתן על עניין הרפורמה בבגרויות ומעבר לחמישה ימי לימודים. הנושאים הללו הגיעו לסיכום בין הצדדים שהיה צפוי להיחתם. הבוקר, במהלך הפגישה, דרש רן ארז כי ייחתם איתו הסכם שכר כולל. רק אתמול אמר בקולו רן ארז שהוא אינו מעוניין בחתימה על ההסכם כרגע, וודאי שכיו"ר ארגון עובדים ותיק ומיומן, הוא יודע שאין אפשרות להגיע להסכם שכר כולל תוך שבוע. לכן לא ברורה לנו ההתנהלות הנ"ל שאין מטרתה אלא לפגוע בתלמידי ישראל ולהוסיף שמן למדורה של הסתדרות המורים.
אם רן ארז מעוניין לחזור לשולחן המשא ומתן ולסגור את הנושאים שסוכמו עד כה כפי שהודיע אתמול שבכוונתו לעשות, נציגי מרכז השלטון המקומי, משרד האוצר ומשרד החינוך ממתינים לשובו".
תגובת יו"ר ארגון המורים רן ארז: "משרד האוצר מנהל את המשא ומתן כמו בבזאר תורכי ולאחר שיש הסכמות מעלה קושיות מן היקב ומן הגורן, על מנת להביא לפיצוץ. משרד האוצר סרב לחתום על הסכם קיבוצי הכולל רפורמה בבחינות הבגרות, כפי שסוכמה בין שרת החינוך ובינינו. יתרה מזאת, סירב משרד החינוך לחתום על קיצור שבוע עבודה ועבודה מהבית כפי שסוכם עם משרד החינוך לאחר משא ומתן של חודשים. משרד האוצר אף סירב להתייחס ולהסכים לתיקון תנאי העבודה של המורים, נושאים שאינם עולים כסף כלל, ובסופו של דבר משרד האוצר סירב לנהל אתנו מו"מ על שכר מורים בטענה שלא נותר מספיק זמן עד ספטמבר, למרות שנושאים אלה הועלו בפניו כבר מחודש פברואר,אפריל, יוני ולמעשה לאורך כל חודשי הקיץ".