שנת הלימודים כבר נפתחה, אך יש מי שעבורו היא החלה ברגל שמאל: הורים לילדות בשני גני ילדים בעיר בני ברק נדהמו לגלות שהמוסדות החינוכיים של בנותיהן ממוקמים בתוך אתר בנייה, ומסביבם ערימות של זבל וללא חציצה. ההורים הזדעזעו מהמצב המסוכן וחיכו לפתרון מצד העירייה - שלא נראה באופק.
שני גני הילדים, שממוקמים ברחוב צפת במערב העיר בני ברק, מיועדים לבנות עד גיל 3, וגם הבוקר (ראשון) הגישה אליהם נעשית דרך אתר בנייה, ללא מדרכה סלולה וכשמסביב פועלי בניין ממשיכים במלאכת העבודות.
אביה של אחת הילדות בגן סיפר: "לפני כחודש קיבלתי את האישור שהילדה התקבלה לגן, אז הלכתי לעשות סיבוב וראיתי שזה אתר בנייה. פועלים פלסטינים עובדים בתוך האתר, בלי שום הפרדה, בלי שום שער, בלי כביש גישה בטוח. אם משהו נופל מאתר הבנייה זה עלול חלילה לפגוע בילדות שנמצאות שם. אין מדרכות. הזדעזענו - זה פשוט הזוי. הגננות אומרות להורים: 'זה בטיפול, יבואו לסדר את זה', כאילו ש-1 בספטמבר הגיע בהפתעה".
משרד החינוך הגדיר נהלים ברורים כיצד יש לפתוח את שנת הלימודים במקרה של עבודות בנייה שלא הסתיימו: על הרשות המקומית לוודא שיש חיץ והפרדה ברורה בין העבודות לבין בית הספר או הגן, ולהקפיד על כללי בטיחות כדי לשמור על ביטחונם של הילדים.
על פי נתוני המכון החרדי למחקרי מדיניות, רוב מוסדות החינוך החרדיים פתחו את שנת הלימודים כבר בתחילת השבוע שעבר, א' אלול. 343,431 תלמידים בכיתות א' עד י"ב נמצאים במסגרות החינוך החרדי. מרבית התלמידים עד כיתה ח' נמצאים במוסדות מעורבים, ליטאיים או חסידיים וכ-15 אלף תלמידים לומדים ברשתות החינוך העצמאי.
בכיתות ט' עד י"ב פחות ממחצית מהתלמידים בחינוך החרדי לומדים במסלולים שמוכרים על ידי משרד החינוך (חב"ד, חסידי, ליטאי, מעורב וספרדי). 41,629 תלמידים לומדים במוסדות המוגדרים ב"מעמד תרבותי ייחודי".
מעיריית בני ברק נמסר בתגובה: "מדובר בגן ילדים חדש שצמוד לבניין מגורים חדש. העבודות בבניין הסתיימו והגן קיבל את כל אישורי הבטיחות. אין בגן כל מפגע בטיחות ואף התקיים סיור נוסף כעת עם מנהל מחלקת בטיחות בעיר, אלעד לביא. המדרכה בכניסה לגן הורמה הבוקר על ידי הקבלן ללא תיאום עם העירייה, והובטח שעד מחר בבוקר הקבלן יסדיר את המדרכה. באזור הצטברה אשפה בשל העברת דירות וחלק מציוד הגן".