הסתדרות המורים ממשיכה בעיצומים: היום (שלישי) הלימודים בכל הארץ יחלו בשעה 10:00 - ביום השלישי ברציפות. יפה בן דויד הודיעה אמש על המשך השיבושים ברחבי הארץ, במחאה על התנהלות האוצר.
בעקבות השביתה הלימודים בכל הארץ בכל מוסדות החינוך – בגני הילדים, בבתי הספר היסודיים, בחטיבות הביניים ובאולפנים - יחלו בשעה 10:00. במוסדות בחינוך המיוחד יתקיימו לימודים כרגיל.
"הסתדרות המורים ממשיכה בעיצומים עד שתונח הצעה קונקרטית של האוצר וקוראת לשר האוצר, אביגדור ליברמן, לא להמתין ליום ראשון, אלא להיכנס למו"מ רציני וכן כבר ברביעי הקרוב, בהשתתפות משרד החינוך והסתדרות המורים".
מזכ"לית הסתדרת המורים, יפה בן דויד, מסרה אמש: "אנחנו מנהלים כבר חצי שנה מו"מ עם פקידי האוצר אבל טרם קיבלנו אפילו הצעה קונקרטית אחת. מקווה ששר האוצר, אביגדור ליברמן, יפעיל את כל כובד משקלו על פקידי האוצר כדי לסיים את המשבר. אני קוראת לו להגיע באופן אישי ולשבת עם שרת החינוך, מנכ"לית המשרד, הממונה על השכר ואיתי - כבר ביום רביעי ולא לחכות ליום ראשון. אנחנו מוכנים לשבת עד שייצא עשן לבן ומצפים שביום רביעי האוצר יגיע סוף-סוף עם טבלאות שכר והצעות קונקרטיות לתוספות שכר לכל עובדי ההוראה בשירות המדינה.
זוהי שעת חירום וסכנה מוחשית לעתיד מדינת ישראל. רק הסכם שכר ימנע את הנטישה שמובילה לקריסת מערכת החינוך".
למעשה כבר יש הסכמות בין הצדדים וניתן יהיה לחתום על הסכם מהר יחסית. שני הצדדים מסכימים על נקודות המפתח להסכם הבא – תוספות שכר גדולות למורים הצעירים ותוספות פחותות למורים הוותיקים. זאת לצד מתן אפשרות למנהלים לתמרץ מורים טובים על עמידה ביעדים ועל הישגים משמעותיים. ניתן יהיה אפילו לעסוק בנושא החופשות, במיוחד בשלושת ימי אסרו חג – מה שיכול לסמן הישג גדול למשרד האוצר.
למרות ההבנות, במשרד האוצר גוררים בינתיים רגליים. הסיבה היא ששם רוצים לחתום קודם על הסכם חבילה גדול עם ההסתדרות הכללית, ורק לאחר מכן עם הסתדרות המורים. "קחו פסק זמן, תפסיקו עם השביתות", אמר היום שר האוצר אביגדור ליברמן. "אנחנו כרגע נמצאים בשורה של מגעים קדחתניים ואני מציע מיום ראשון להיכנס למשא ומתן רציף עד שנגיע להסכם".
שרת החינוך יפעת שאשא ביטון הדגימה זאת היום: "אנחנו מקבלים טלפון אתמול במשרד החינוך, מהממונה על השכר, אחד הנציגים שלו, שמבקש לקבוע פגישות עד סוף אוגוסט כדי לסיים את המשא ומתן", אמרה בריאיון לטלי מורנו וספי עובדיה בגלצ. "ואז בעצם יצא המרצע מהשק. במשך חודשים ארוכים שמנסים למשוך פה את זה כמו שהם רגילים, הרי המכניזם עובד ככה שהם תמיד מושכים את זה עד הדקה האחרונה".