רגע לפני אירועי סוף השנה בתיכונים: המחלוקת בין ארגון המורים למשרד החינוך עולה מדרגה, העיצומים מחריפים ועננת חוסר הוודאות כבר מרחפת מעל שנת הלימודים הבאה. מנכ"לית משרד החינוך דלית שטאובר מספרת בריאיון מיוחד ל-N12 על הרצון של מערכת החינוך לשמר את הטובים ביותר, לצד הקושי לקדם רפורמות ולתת שכר מתגמל: "השכר ההתחלתי לא מאפשר למורה לסגור את החודש".
ההחלטה של ארגון המורים להחריף את העיצומים נגד מה שהם מכנים "הצעדים השרירותיים" של שרת החינוך, קוממה את השרה יפעת שאשא ביטון, שהורתה להוציא צווי מניעה נגד הארגון בבית הדין הארצי לעבודה. העימות בין הצדדים צפוי ככל הנראה לפגוע במי שעומדים בתווך – תלמידי כיתות י"ב, הכמהים לחגיגות הסיום.
"הם רואים בזה פגיעה ברגע הכי מרגש ומשמח מבחינתם", מסבירה שטאובר. "עולה כאן סימן שאלה גדול באשר למסיבות הסיום, ואני לא יודעת עד כמה המורים ייענו. הם אוהבים את התלמידים ורוצים להיות איתם ברגע המיוחד שלהם".
10,000 שקל ברוטו
מצוקת שכר המורים נחשבת לאחת הסוגיות הבוערות ביותר במערכת החינוך, ונראה שככל שחולף הזמן, הפתרון רק מתרחק. "רצינו לסיים את המו"מ ביוני, אבל לפי ראות עיניי אנחנו בהתחלה", מבהירה שטאובר ומגלגלת את הכדור למשרד האוצר. "לנציגי המשרד אין מסגרת תקציבית – זה מצב בלתי אפשרי. התחושה קשה מאוד משום שמתַרגלים מודלים על יבש, אבל כשמגיעים לשולחן המשא ומתן, אי אפשר לדבר על תוספת אמיתית. זה תפקיד הממשלה, לא תפקיד הפקידים".
משרד החינוך ידרוש תחילה לתקן את מעמד המורים הוותיקים, ורק בהמשך יפעל לתיקון שכר המורים בשנים הראשונות. "השכר ההתחלתי של מורה (6,720 שקל) לא מאפשר לסגור את החודש", מבהירה המנכ"לית. "חייבים לסיים את השנה עם אמירה. אני אישית הייתי רוצה שמורה ירוויח לא פחות מ-10,000 שקל ברוטו, וזו לא בקשה מופרזת או מוגזמת. אחרי כל כך הרבה שנים, בתחום כל כך משתנה ומתפתח – לא יכול להיות שמורים יבואו בשעה 16:00 הביתה ויעבדו בעבודה נוספת".
במשרד החינוך מודעים היטב לשחיקה האדירה של המורים לאורך השנים – ולתסכול הנובע מכך שרבים מהם אינם רואים אופק קידום. מנכ"לית המשרד שטאובר אומרת: "שנת הלימודים הבאה תיפתח במועד אבל בקשיים. מה שמדאיג הוא לא השאלה אם יהיה אדם להעמיד מול כל כיתה, אלא מי האנשים שיעמדו. אם המערכת הזו לא תתגמל כראוי, יש אופציה שלא יגיעו האנשים שצריכים להיות בה".
"המערכת זקוקה לשינויים גדולים כדי להתאים את עצמה", מבהירה שטאובר. "צריך לתת למנהלים יותר סמכות ואחריות, ובמקביל להישאר קשובים לשטח ולהתאים את הקצב למה שהם אומרים לנו". עוד אמרה מנכ"לית המשרד: "בעידן של היום צריך לתכנן ולבצע ביחד, והמבחן יהיה בקשב ובמהירות שבהם נתקן את הדברים. נעשה זאת תוך כדי הליכה".