הגנים נשארים בחוץ: שרת החינוך חה"כ יפעת שאשא-ביטון אמנם עיגנה בבסיס התקציב את הסכום המיועד להפעלת בתי הספר של החופש הגדול לכיתות א' עד ג', אבל לגנים - אין כסף. זאת למרות שבשנים האחרונות ילדי הגנים נהנו מ-3 שבועות של קייטנה.
אלו דווקא הילדים הקטנים ביותר, שהוריהם זקוקים למסגרת עבורם - כדי שיוכלו לצאת ולעבוד. אם הילדים יהיו ללא מסגרת, ההורים ייאלצו לשלם סכומי עתק עבור קייטנות פרטיות, לקחת חופש מהעבודה או לחפש אחר פתרונות יצירתיים אחרים.
המימון לילדי הגנים תמיד הגיע מתקציבי הקורונה, הארכת שנת הלימודים או מכספי הרשויות. כעת מסתבר שאין מי שיממן את הקייטנות הללו.
ההחלטה לכלול את ילדי כיתות א' עד ג' בבתי הספר של הקיץ במשך 3 השבועות הראשונים של חודש יולי, התקבלה על ידי שר החינוך לשעבר שי פירון, אך מבלי שעוגנה בתקציב. למרות ששרת החינוך שאשא-ביטון עיגנה את התקצוב - כעת היא פועלת להשגת המימון הנדרש להכללת ילדי הגנים בתוכנית.
ביום ראשון צפויה להתקיים שיחה אודות הנושא בין שרת החינוך שאשא-ביטון לשר האוצר ליברמן, אבל מדובר בסכום משמעותי של בין 250 ל-300 מיליון שקלים - שלא יהיה פשוט להעביר.
גורמים ברשויות ששוחחו עם N12 מסרו כי הם מאוד מוטרדים - הלחץ והזעם של ההורים ייצא עליהם בסופו של דבר, ולהם, מן הסתם, לא יהיו תקציבים שייאפשרו את קיום הקייטנות במתכונת הדומה לשנים האחרונות, שסיפקה הקלה גדולה מאוד להורים.
יו"ר מרכז השלטון המקומי, חיים ביבס, פנה במכתב לראש הממשלה נפתלי בנט ולשרת החינוך יפעת שאשא-ביטון וכתב: "מסגרות בית הספר של החופש הגדול, אותן אנו מפעילים מזה שנים - נועדו לצמצם את הפער בין ימי החופשה של הילדים להוריהם, ולאפשר מסגרות מפוקחות ואיכותיות מחד, ולהורים להמשיך בשגרת עבודתם ומקור פרנסתם, במחיר שווה לכל נפש - המסובסד על ידי המדינה. מדובר באחת התוכניות המוצלחות, שמספר המשתתפים בה הולך וגדל עם השנים. בשנתיים האחרונות, השכילה המדינה להרחיבה לשכבות גיל נוספות. בעת הזאת, בה המדינה והמשק חוזרים למסלול אחרי משבר הקורונה, אנחנו חייבים ללכת לקראת ציבור ההורים ולא להעמיס עליהם קשיים נוספים. אני קורא לכם להרחיב התוכנית גם השנה, במיוחד לילדי הגנים ולהוסיף את שכבת כיתות ד' ביסודי. גילים אלו צריכים השגחת מבוגר ומסגרת מטפחת ומעשירה. בכך, נאפשר קיום עבודה סדירה של ההורים אשר לא תפגע ביכולת השתכרותם ובמשק".