"דמוקרטיה כן, הפקרות לא": כ-200 עובדים וסטודנטים מפגינים בשעה זו באוניברסיטת בן-גוריון בנגב במחאה אישור האוניברסיטה להניף דגלי פלסטין בשטחי הקמפוס. בעצרת לוקחים חלק עובדי הסגל המנהלי והטכני של האוניברסיטה.
ד"ר אורן וכט מאוניברסיטת בן-גוריון סיפר ל-N12: "חשוב להבין שזו לא הפגנה פוליטית, אם זו הייתה הפגנה פוליטית אני לא הייתי משתתף בה. אוניברסיטת בן-גוריון זו אוניברסיטה שמכילה ויודעת לעבוד באהבה ובשיתוף פעולה עם האוכלוסייה הבדואית והמוסלמית וכולם. אנחנו מאמינים בשיוויון ובאחווה. זה לחלוטין לא קשור למה שהיה פה בהפגנה".
"ההפגנה עם דגלי פלסטין הייתה נגד עצם קיום מדינת ישראל, זה שני תחומים שונים", הוסיף ד"ר וכט. "אנחנו בעד חיים בשיתוף לגמרי, וזה הדבר הנכון, אבל אי אפשר לגזור את מה שאתה יושב עליו. זו אוניברסיטה שנמצאת במדינת ישראל וזה הדבר העיקרי – וזה גם המסר שעבר. לא הייתה שם התלהמות ודיברו על שיתוף ושוויון".
רז תורג'מן, סטודנט בבן-גוריון ורכז "אם תרצו" באוניברסיטה, סיפר ל-N12: "בתור סטודנט באוניברסיטה שהיה עד בשבועות האחרונים לקריאות סמויות וגלויות בקרב סטודנטים שמזדהים כ'פלסטינים' נגד מדינת ישראל ונגד יהודים וציונים בפרט, הייתי מצפה לעמדה איתנה ונוקבת מטעם האוניברסיטה. במקום זה קיבלנו עמדה רופסת תחת תירוצים של חופש הביטוי כדי להצדיק הנפת דגלי אש"ף בשטח הקמפוס. יש מתח בקמפוס והוא נובע מהלגיטימציה שהאוניברסיטה נותנת לתומכי הטרור בקמפוס וזה חייב להיפסק. טוב לדעת שיש עובדים באוניברסיטה שלא מוכנים לשתוק''.
באוניברסיטת בן-גוריון מסרו בתגובה: "למה הרשינו להניף את דגל פלסטין בקמפוס? זו פעם ראשונה שסטודנטים בקמפוס ביקשו לקיים הפגנה ולהניף את דגל פלסטין. בדקנו, וחוות הדעת המשפטית של היועץ המשפטי של הממשלה שקיבלנו היא שמותר למפגינים להניף את הדגלים. היועמ"ש נשען על כך שמדובר בדגל של הרשות הפלסטינית, איתה יש לממשלת ישראל הסכמים. מובן לנו שהמחזה לא היה פשוט וכאב לרוב חברי קהילת האוניברסיטה. אנחנו גאים בסטודנטים שלנו, משני קצוות המתרס, שהשכילו להביע את דעתם ולמחות באופן דמוקרטי, כזה שלא התדרדר לגילויי אלימות שבהם חזינו במקומות אחרים".
"זו החוזקה שלנו. אנחנו מסכמים יום שבו דגל ישראל התנפנף בגאון בקמפוס, יום שבו שרו בשירה אדירה את ההמנון שלנו, לצד דגלים ושירים אחרים. אירועי היום מראים שיש מקום לגיוון הדעות באוניברסיטה שהיא ציבורית במדינת ישראל, מדינה יהודית ודמוקרטית. אנחנו גאים לצעוד בדרכו של דוד בן-גוריון, וגאים להוות מוסד מוביל להשכלה גבוה, שלצד הידע והעשייה האקדמית, גם בעל תפקיד חינוכי".