בבית ספר נוף-ים שבהרצליה פיתוח הרוחות סוערות. החלטת המנהלת למנות מחנכת ערבייה לכיתה ב' הובילה למשבר עירוני. "יום העצמאות - בשבילה זה יום הנכבה", אמר אחד ההורים שבחר להישאר בעילום שם.
"אין שום בעיה עם מורה ערבייה שתלמד בבית ספר יהודי רגיל", אומרים ההורים בבית הספר. "מקצועות כמו מתמטיקה, אנגלית וכדומה - אין שום בעיה. אבל בתור מחנכת יש פה בעיה. ההגדרה של מחנכת במשרד החינוך היא להעניק לילדים מעטפת של אהבת ישראל, אהבת המולדת, החגים, הסמלים, ימי זיכרון ועוד – את כל זה מחנכת ערבייה לא יכולה לתת".
ההורים הזועמים שכרו עורך דין, וחתמו על עצומה נגד המינוי. קבוצת הוואטסאפ של כמה מהמשפחות העשירות ביותר בישראליות גועשת ורועשת. אחת האימהות כתבה: "נדהמנו לראות את רשימת המורים הכוללת מחנכת ערבייה. אין באפשרות מורה ערבייה לחנך". אימא אחרת כתבה: "להסכים למצב הזה, זו פשרה מטורפת".
גם בנה של הידוענית ניקול ראידמן לומד באותה כיתה, ושאלנו אותה אם גם היא חושבת שאין לה מקום בכיתה. "ממש לא, אני לא מעוניינת לקחת שום חלק בשיח הגזעני הזה", אמרה לנו ראידמן. "אני חושבת שמורה ערבייה בבית ספר יהודי זה דבר לגיטימי. זה שיח מיותר ל-2021 עם דעות חשוכות. אני מאחלת לה המון המון בהצלחה, והבן שלי מאוד מתרגש לפגוש אותה ולחזור ללימודים".
למרות המקרה המקומם, בדיקה מהירה העלתה שההורים בהרצליה פיתוח אינם היחידים. הנהגת ההורים בבית הספר כפיר בתל אביב הודיעה כי לא תפתח שנת הלימודים בעקבות החלטת העירייה לשבץ בכיתות 8 ילדים של מבקשי מקלט. בהודעה שפרסמו כתבו ההורים לעירייה: "אנו דואגים לביטחון של הילידים ומבקשים את התמיכה וההירתמות שלכם למאבק לפיזור ילדי העובדים הזרים בבתי ספר אחרים".
הילדים מבקשי המקלט, יש לציין, משולבים בבתי הספר בכל האיזור. את הגן הסמוך לבית הספר כפיר, אמור להוות עבורם משכן זמני, הציתו ושרפו כליל. בעירייה מגנים את המהלך, וגם במשרד החינוך מציינים כי עובדת ההוראה ששובצה בבית הספר בהרצליה היא "אשת חינוך מקצועית וראויה והמשרד מגנה כל ניסיון לפסול אותה בשל מוצאה".
תגובת עיריית הרצליה: "הרצליה היא עיר הדוגלת ומקדמת ערכים של סובלנות, שוויוניות וקבלה. עיריית הרצליה וראש העיר מגנים כל ניסיון לפגיעה בכבוד האדם, בשוויון ובחופש העיסוק. אנו מדגישים כי לא ניתן יד לפגיעה בערכים אלו ולפגיעה במגזר זה או אחר ואנו עומדים מאחורי החלטות משרד החינוך ומנהלת בית הספר".
תגובת נציגי הנהגת ההורים של בית הספר כפיר בתל אביב: "בית ספר כפיר כיום משלב, דואג ומטפח 16 ילדים זרים, אשר יעידו בעצמם על האהבה שהם מקבלים. בקשתנו הינה לחינוך מיטבי, שוויוני והולם לילדי בית הספר והעיר באשר הם ובתוך כך לילדים הזרים. הבקשה לשילוב בבתי הספר בכל רחבי העיר תטיב את השתלבותם של ילדים אלו בחברה מבלי לפגוע באוכלוסיות מוחלשות וחזקות כאחד. כמו כן, נבקש להדגיש כי מקרה הגן שנשרף עדיין בבדיקה וטרם פורסמו ממצאי החקירה. הקשר בין השניים הוא מקרי בהחלט".