"בשורה ענקית לתלמידי ישראל": היציאה ההדרגתית מהסגר השלישי שהחלה בשבוע שעבר ובתוכה המאמצים לגיבוש מתווה החזרה ללימודים שמשתנה פעם אחר פעם, הותירו הורים מבולבלים וילדים רבים שמצפים לדעת מתי יוכלו לשוב לבית ספרם. בתוך כך, משרד הבריאות הודיע היום (ראשון) כי מפת הרמזור תעודכן מוקדם מהצפוי במטרה לאפשר לתלמידים נוספים לשוב בקרוב למוסדות הלימוד. הלימודים יוכלו להתחדש לפי הרשימה החדשה כבר ממחר, בהתאם להיערכות הרשות המקומית.
לרשימת היישובים המלאה לפי מפת הרמזור המעודכנת - לחצו כאן
נזכיר כי הערים הכתומות שציון הרמזור שלהן לא עולה על 6.5, וששיעור ההתחסנות בהן הוא מעל 70% בקרב בני 50 ומעלה שעבר שבוע לפחות מאז קיבלו את המנה השנייה, יכולות לפתוח את מערכת החינוך ביישוב. אלה הערים הכתומות שעומדות ברף הזה על פי הרשימה החדשה:
הרשויות המקומיות קיבלו הערב מכתב ממשרד החינוך ובו עודכנו כי החל ממחר הרשות אשר עומדת ברף, תוכל לפתוח את מערכת החינוך בהתאם למוכנותה.
את ההחלטה על עדכון מוקדם של מפת הרמזור קיבל משרד הבריאות על רקע דרישתם של מספר ראשי עיריות כתומות, שלא הסכימו להשלים עם המצב הקיים ודרשו לגבש פתרון ראוי בצל מצב התחלואה. במשרד הבריאות עדכנו את ראשי השלטון המקומי שכבר היום תצא רשימה מעודכנת, ובה הערים הנוספות שיוכלו לפתוח את מסגרות החינוך בהתאם לתוכנית הרמזור.
"זו בשורה ענקית לתלמידי והורי ישראל", אמר יו"ר מרכז השלטון המקומי חיים ביבס. "אני מודה לשר הבריאות על קבלת מתווה השלטון המקומי. פתיחת הלימודים צריכה להתבצע בפיקוח הדוק, תוך בדיקות ובאופן דיפרנציאלי לפי נתונים עדכניים", הוסיף.
במקביל, במשרד הבריאות מדווחים כי מקדם ההדבקה ממשיך לרדת ומספר הערים האדומות הצטמצם. כעת יש בישראל 93 רשויות אדומות, לעומת 119 שנרשמו בשבוע שעבר. כמו כן, לרשימת הערים הצהובות נוספו 22 רשויות נוספות. כעת, המספר עומד על 212 ערים ושכונות לעומת 190 בשבוע שעבר.
נזכיר כי בשבוע שעבר, משרד הבריאות הביע התנגדות חד-משמעית לרעיונו של שר החינוך גלנט שהציע לפתוח את כל מערכת החינוך – גני הילדים עד כיתה י"ב – בערים ירוקות וצהובות. עוד הציע השר גלנט לאפשר את פתיחת הלימודים גם בכיתות ה'-ו', אולם במשרד הבריאות סירבו גם להצעה זו.
במשרד הבריאות טענו כי "פתיחת מערכת החינוך היא סיכון כשיש 6,500 מאומתים ביום. יש צורך לצמצם סיכונים ועל כן הצעתנו היא פתיחה מדורגת. כמו כן, שיעור התחלואה בילדים עלה באופן בולט, כנראה בשל המוטציה הבריטית".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות