הצלחה בזמן המגפה: הקורונה הצליחה להשפיע כמעט על כל תחום במדינה, ובנוסף למחירים הבריאותיים – גבתה גם לא מעט מחירים כלכליים ואישיים. מי שגם נפגעו בצורה קשה מאוד הם התלמידים, שנאלצו באחת לשנות את הרגלי הלמידה שלהם – ולהתכונן לבגרויות באופן שונה לגמרי. משרד החינוך חשף היום (שני) כי בעקבות ההקלות שניתנו לנבחנים, ממוצע הציונים של מועדי הקיץ דווקא עלה ביחס לשנים קודמות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בעיבוד שנערך במשרד החינוך לציוני בחינות הבגרות של קיץ תש"פ, עלה חי חלה בהם עלייה – מעבר לממוצע הרב שנתי. ההקלות ניתנו כדי לצמצם את ממדי הפגיעה של התלמידים שניגשו לבחינות בזמן המגפה, שגרמה ללא מעט אילוצים בפלטפורמות ובאפשרויות הלמידה.
לאחרונה הובא נושא העלייה ברף הציונים לידיעתו של מנכ"ל משרד החינוך. הוא קבע לבסוף כי למרות החריגה – לא יופעלו מנגנוני שינוי שיורידו את הציון לתלמידים או ייתנו פקטור שלילי לציונים החיצוניים, והם יישארו כפי שהם.
הסיבה להחלטתו נבעה מעיקרון ההוגנות והאמון מול התלמידים. בהודעת משרד החינוך נכתב: "שינוי הציון בדיעבד והורדתו כלפי מטה עלול לפגוע באמון התלמידים בהווה ובעתיד". העיקרון השני הוא שמירה על שקיפות מול הציבור בישראל.
סוגיית בחינות הבגרות בימי קורונה הייתה מרכזית מאוד מאז פרוץ המגפה. בחודש אפריל האחרון, בראשיתו של משבר הקורונה, החליטו במשרד החינוך לערוך את בחינות הבגרות במתכונת חירום מצומצמת – שתכלול 5 בחינוך בלבד, במקום 7 בימי שגרה.
הבחינות שנשארו הן במקצועות החובה – מתמטיקה, אנגלית ושפה – וכן במקצוע אחד מאשכול הומניסטיקה ובמקצוע נוסף באשכול המדעים. בכל המקצועות שבהם התלמידים לא נבחנו – הוחלט כי הציון שיתקבל יהיה זה הבית-ספרי.
לפני כחודש, כשנכנסו לתוקפן המגבלות המחמירות – השרים החליטו כי גם בערים האדומות יתקיימו בחינות הבגרות שנקבעו מראש לאותו מועד. זאת, על אף התחלואה הגבוהה במיוחד שהייתה בהן באותם ימים.