סגירת מערכת החינוך - והעלויות למשק: בעוד בקבינט הקורונה ידונו היום (רביעי) בהידוק הסגר ובהגבלות נוספות, נחשפו העלויות הדרמטיות של השבתת מערכת החינוך למשק הישראלי. על פי הנתונים, הכלכלה הישראלית תשלם 2.6 מיליארד שקלים על כל שבוע שבו מוסדות החינוך לא פועלים. הבוקר לקראת הדיון שיעסוק באישור המשך סגירת מערכת החינוך, הציג ח"כ רם שפע מכחול לבן אולטימטום: לא אאשר את המשך הסגירה כל עוד הממשלה לא מבהירה שהיא מפצה את ההורים העובדים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בישראל יש 479 אלף משקי בית בהם שני ההורים מפרנסים ועל אחד מהם להישאר בכל זמן נתון בכדי להשגיח על הילד. על פי הערכה שהוצגה לוועדת החינוך של הכנסת, ל-85% ממשקי הבית אין פתרונות חלופיים להשגחת ההורים, ואילו התוצר השבועי הממוצע למועסק עומד על 6,360 שקלים. מספר המועסקים שלא יכולים לצאת לעבודה בשל סגירת מוסדות החינוך והתל"ג השבועי מעלה את העלות למשק ל-2.6 מיליארד שקלים.

האולטימטום: לא נאשר את המשך סגירת מוסדות החינוך ללא פיצוי להורים

על פי הדרישה של שפע, ההחלטה על סגירת מערכת החינוך תפוצל. כך חלק אחד שלה יעסוק בילדי הגיל הרך והכיתות הנמוכות וחלק שני בכיתות הגבוהות, זאת כדי שיהיה ניתן להצביע על כל חלק בנפרד. בדרך זו יהיה ניתן להשאיר את הגנים וכיתות א'-ד' פתוחות.

חבר הכנסת רם שפע (צילום: דוברות הכנסת)
צילום: דוברות הכנסת


עד כה הממשלה סירבה לפיצול המדובר וכך נותרה בפניה ברירה: או לאשר הכול - או לעצור הכול ולפתוח את כל מוסדות החינוך, החלטה שכמובן קשה לקבל לנוכח נתוני התחלואה. לכן, ב"איום" אותו העביר היום, שפע מבקש שתהא משוואה ברורה: אם השוק הפרטי פתוח ובזמן הזה הגנים סגורים וההורים נקרעים באמצע, אז חייבים לדאוג להם. או העברת חוק שאסור לפטר אותם, או במתן מענק על כל ההוצאות של הורים צעירים עכשיו, או בנקודות זיכוי, או בכל פתרון אחר לטובת מיליון ההורים הצעירים.