ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר היום (ששני) בחלק הסגור לתקשורת של ישיבת סיעת הליכוד כי שנת הלימודים תיפתח לפי המתווה של שר החינוך יואב גלנט. גלנט הציג היום בבוקר את מתווה החזרה ללימודים בצל משבר הקורונה, ועל פי התוכנית בגני הילדים ילמדו שבוע מלא ואילו בכיתות א'-ד' חמישה ימים. בכיתות הגבוהות יותר ילמדו בקפסולות, וברוב הזמן בלמידה מהבית.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

פתיחת שנת הלימודים בגני הילדים ובכיתות הנמוכות (א'-ד') תאפשר חזרה מלאה של ההורים לעבודה אחרי החופש הגדול ותסייע להוציא את ישראל מהמשבר הכלכלי החמור אליו נקלעה בעקבות הסגר וההגבלות של הגל הראשון.

לכן החליטו במשרד הבריאות כי הילדים בגנים יזכו לשבוע לימודים מלא, כולל צהרונים. גני הילדים יפעלו ללא הגבלות ובקבוצות מלאות ללא חובת עטיית מסכה. הימים הראשונים בגן, בייחוד לילדים קטנים שנכנסים למערכת החינוך לראשונה, הם לא פשוטים והפרידה מההורים יכולה להיות קשה מאוד. לכן יתאפשר להורים ללוות את הילדים לתוך חצר הגן ביומיים הראשונים – בתנאי שיהיו באוויר הפתוח – ובקבוצות קטנות ובכך להקל עליהם את המעבר.

חיטוי גני ילדים במעון אמונה (צילום: יוסי זליגר, פלאש/90 )
חיטוי גני ילדים במעון אמונה | צילום: יוסי זליגר, פלאש/90

הלימודים בכיתות א'-ב' יתקיימו כמעט כמו בשגרה, חמישה ימים בשבוע ללא קפסולות וללא פיצולים. באשר לצהרונים, שם ילמדו הילדים חמישה ימים מלאים בקבוצות קבועות ובצוותים קבועים. הילדים לא יידרשו לעטות מסכה. הורים לילדים בכיתות א' יוכלו להיכנס למתחם מוגדר בבית הספר ביום הראשון ללימודים.

תלמידי כיתות ג'-ד' ילמדו חמישה ימים בשבוע, ממש כמו הכיתות הנמוכות אך הלימודים ייערכו בקפסולות של עד 18 ילדים בכיתה, כשכל תלמיד יושב בשולחן נפרד. על תלמידי כיתה ד' תוטל עטיית מסכה לאורך כל שעות היום ואילו על תלמידי כיתה ג' תוטל עטיית המסכות רק בהפסקות.

בגרות בתיכון יהוד בתקופת הקורונה (צילום: יוסי זליגר, פלאש/90 )
בגרות בתיכון יהוד בתקופת הקורונה | צילום: יוסי זליגר, פלאש/90

הלמידה בחצאי כיתות דורשת תוספת של אנשי הוראה וחינוך ולכן משרד החינוך יקצה תוספת של איש צוות ל-25 שעות. 12.5 שעות של מדריך שאינו בעל תעודת הוראה בהכרח, ו-12.5 שעות של מורה בעל תעודת הוראה. בנוסף התלמידים יידרשו להציג הצהרת בריאות חתומה.

קורונה בבתי ספר, ישראל (צילום: אוליביה פיטוסי , פלאש/90 )
קורונה בבתי ספר, ישראל | צילום: אוליביה פיטוסי , פלאש/90

באשר לכיתות ה'-ו' – שם הילדים כבר גדולים מספיק וחלקם יכולים להישאר לבד בבית ולאפשר להורים לצאת לעבודה. הלמידה תתבצע בעיקר מרחוק באמצעים דיגיטליים, והתלמידים יגיעו ליומיים של למידה בבית הספר, בקפסולות של עד 18 ילדים כשכל אחד יושב בנפרד, ושלושה ימים של למידה מרחוק. תהיה חובת עטיית מסכות לאורך כל שעות היום.

הלמידה בחטיבות הביניים ובתיכונים תעשה גם היא בעיקר מרחוק ובקפסולות של עד 18 תלמידים. בני הנוער יגיעו ליומיים בשבוע למוסד החינוכי (לפחות 10 שעות) ובשלושת הימים הנותרים תיערך הלמידה באמצעים דיגיטליים. כל תלמיד ישב בשולחן נפרד ותהיה חובת עטיית מסכה. כל תלמיד יוכל לעבור עד חמש קבוצות לכל היותר.

ילדים עם צרכים מיוחדים  (צילום: נתי שוחט, פלאש/90 )
ילדים עם צרכים מיוחדים | צילום: נתי שוחט, פלאש/90

תלמידי החינוך המיוחד, נוער בסיכון וילדי השילוב ילמדו כבשגרה, גם בעת סגירת מוסדות החינוך. תהיה הכשרה של צוותי החינוך לעבודה עם אוכלוסיות מיוחדות ומתן מענה על ידי מומחים. כל התוכניות יותאמו לצרכים של האוכלוסיות במגזרים השונים. יהיה ליווי להורים בהדרכות מקצועיות בכדי לחזק ולתמוך בילדיהם.

 

האזהרה של מזכ"לית הסתדרות המורים: הלימודים לא ייפתחו בזמן? 

על מנת לאפשר את הלמידה מרחוק גם לאלה שידם אינה משגת, משרד החינוך יספק מחשבים וחבילות גלישה ל-144 אלף תלמידים ו-64 אלף טלפונים חכמים למגזר החרדי. היעד שהציב לעצמו משרד החינוך הוא ש-50% מהמכשירים יסופקו עד לסוף חודש ינואר 2021.

בכדי להצליח לקיים את הלימודים בקפסולות ובכיתות קטנות של עד 18 תלמידים, נדרשים עוד כ-13 אלף משרות – 6,500 מורים ועוד 6,500 עוזרי חינוך שיגויסו על ידי הרשויות המקומיות. על פי משרד החינוך, עלות התוכנית היא 4.2 מיליארד שקלים שרובה (2.6 מיליארד ₪) יוקצה לכוח אדם.

אלא שמזכ"לית הסתדרות המורים יפה בן דוד, התריעה בוועדת החינוך שלא בטוח ששנת הלימודים תיפתח: "אם לא נסיים שלושה דברים לפני פתיחת שנת הלימודים, אני אאלץ להכריז מחר על סכסוך עבודה: הנושא של הפנסיות, ימי מחלה ומורים שנמצאים בסיכון, שזה דבר שמדיר שינה מעיניי".