פרסום ראשון - הדוח שקורא שינויים לקראת פתיחת שנת הלימודים: בדיון היום (שני) בוועדת החינוך, ח"כ יפעת שאשא ביטון הציגה מסמך של רופאים מהימים האחרונים בו הם אומרים שמבחינתם אפשר לפתוח את מערכת החינוך בוודאות - עד גיל 12. במקביל שר החינוך מודיע כי בתי הספר ייפתחו ב-1 בספטמבר ונשקל שלא לאפשר לימודים בתיכונים בערים אדומות. כל הפרטים
שאשא-ביטון דורשת לפתוח את שנת הלימודים לכל הילדים עד גיל 12 ובלי קפסולות. המסמך שלה נשען על חוות דעת של רופאים שמצביעים על כך שניתן לפתוח את שנת הלימודים ללא הגבלות משמעותיות על מרבית שכבות הגיל, וההמלצה היא שקודם כל בתי הספר היסודיים ייפתחו כרגיל עד החגים ואז ידונו בחטיבות הביניים.
"היום אני מגיעה אחרי עוד שורה שלמה של פגישות עם מומחים, אספתי הרבה מאוד נתונים ונקודת המוצא בדיון היום גם לנוכח מגמת התחלואה שהולכת ודועכת, אנחנו יכולים לדעת מהנתונים שילדים נדבקים פחות בטח ובטח עד גיל 12. ברור לכולנו שבנקודת מצב שאנחנו נמצאים בה היום אפשר לפתוח את מערכת החינוך כפי שהיא", אמרה שאשא ביטון בפתח הישיבה.
מן המסמך עולה כי מסקנות המומחים הן כי "הסיכון בפתיחה מלאה של כל הגנים, בתי הספר היסודיים, חטיבות הביניים והתיכונים נמוך מבחינת שיעור ההדבקה, ונמוך אף יותר מבחינת עומס התחלואה הצפוי על מערכת הבריאות ועל שיעור התמותה".
כמו כן נכתב בו: "היתרונות הבריאותיים הנובעים מפעילות סדירה של מוסדות אלה, ובכללם הפעילות הגופנית, האינטרקציה החברתית, והאפשרות להתחסנות - עולים על הסיכונים; היתרונות הכלכליים והחינוכיים של פעילות סדירה לאורך זמן של מוסדות אלה, במיוחד בקרב השכבות הסוציו-אקונומיות הנמוכות, רבים מאד".
מסקנות נוספות שעולות מן המסמך הן שאין צורך בבדיקות "שלא על בסיס סימפטומים במוסדות אלה", כי "יש לאפשר ואף לעודד את עובדי מערכת החינוך המשתייכים לקבוצות הסיכון (גיל מבוגר, או/ו בעלי מחלות רקע) להמשיך בעבודתם מרחוק".
בהמשך המסמך נכתב כי במספר מחקרים על הידבקות בקרב ילדים קטנים, נמצא כי במרבית מקרי החשיפה לחולים מאומתים - אף ילד אינו נדבק בקורונה. החוקרים מספקים עדויות מהולנד, סין, איטליה, איסלנד, אוסטרליה ועוד לפיהן ילדים נדבקים פחות ואף מדביקים פחות ממבוגרים, על אף עדויות שהעומס הנגיפי אצלם עשוי להיות דומה.
נבדק: דחיית הלימודים בתיכונים
שר החינוך גלנט הודיע היום כי סיכם עם שר הבריאות אדלשטיין ועם פרויקטור הקורונה גמזו כי שנת הלימודים תיפתח באחד בספטמבר, סוכם וכי בערים "אדומות", תיבחן בהתאם להערכת המצב האפשרות לדחות את פתיחת שנת הלימודים לתלמידי כיתות י'-יב'. הדחייה תעשה עד לאחר סוף החגים, אך ההחלטה בנושא זה תילקח בסמוך לתחילת שנה״ל בסוף חודש אוגוסט.
המצב כרגע:
• גנים ועד ב' - למידה בכיתה רגילה בלי קפסולות או מסכות
• כיתות ג'-ד' - קפסולות של עד 18 ילדים, לחצי יש מורה ולחצי יש מדריך, יש חובת מסכות וכו'
• כיתה ה' ואילך - לומדים רק יומיים בבתי הספר
בתוך כך, במשרד החינוך מבקרים את החלטתו של יו"ר ועדת החינוך שלא להביא להצבעה את מתווה הפחתת התשלומים ואת מהלכיו לדחיית אישור טבלת תשלומי ההורים לשנה הקרובה. זאת חרף התוכנית של המשרד להוזלת תשלומי ההורים במאות עד אלפי שקלים למשפחה. בהודעה מטעמם תקפו במשרד את היו"ר הוועדה וטענו כי הוא פוגע באוכלוסיות חלשות ומעמיק פערים.
על פי המשרד החלטה זו עלולה לגרום לפגיעה במספר תחומים כמו ביטול חלוקת ארוחות חמות במסגרת פעילות יום לימודים ארוך, ביטול תוכנית השאלת ספרי לימוד והתייקרות ספרי הלימוד, ביטול של התרבות לתלמידים, וביטול הטיולים השנתיים.
בתחילת החודש הציגו שר החינוך גלנט, ומנכ"ל משרד החינוך, עמית אדרי, את המתווה שגיבשו לפתיחת שנת הלימודים תשפ"א, שצפויה לצאת לדרכה ב-1 בספטמבר - תחת מגבלות המותאמות לעידן הקורונה.
לפי המתווה שפירט גלנט, כך תפעל מערכת החינוך:
• גני ילדים וכיתות א'-ב' לא יפוצלו וילמדו כרגיל
• כיתות ג'-ד' ילמדו בקפסולות (כמות המורים והמדריכים הוכפלה)
• כיתות ה' -ו' ילמדו במתווה משולב שיכלול למידה מרחוק ולפחות שני ימי למידה בבתי הספר
• כיתות ז'-י"ב ילמדו בלמידה מרחוק ולפחות עוד יומיים בבית הספר בקפסולות
(עלות התוכנית נאמדת ב-4.2 מיליארד שקל)
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות