אחרי הניצחון בבית הדין לעבודה, יו"ר ארגון המורים "יורה" לכל עבר: רן ארז תקף היום (ראשון) בחריפות את שר החינוך יואב גלנט - וגם את מזכ"לית הסתדרות המורים, יפה בן דוד. ארז השיב לדברי גלנט, שכינה את ארז "גנגסטר" בשיחות סגורות, ועקץ את השר על אי מינויו לרמטכ"ל בעבר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בריאיון לעידן קוולר בגלי צה"ל אמר ארז: "הוא לא יודע מה זה גנגסטר - זה ראש כנופיית פשע. אם אומרים שאני גנגסטר, אומרים שהמורים הם עבריינים. אם הוא מתכוון לעבוד עם ציבור המורים במשך ארבע שנות הכהונה שלו, איך הוא יעבוד עם חבורת פשע? ".
עוד הוסיף: "אני יכול אולי להבין מדוע הוא לא נבחר לרמטכ"ל – אדם שמתבטא מתוך כעס, מה יכול להיות אם היה לו ביד את השרביט של הנשק האולטימטיבי?. כנראה שהכעס הוא יועץ רע. שר החינוך התמודד במאבק עם המורים ובסופו של דבר הפסיד בהתמודדות אז הוא כועס". ארז הוסיף כי הביטוי "גנגסטר" לא מפריע לו אישית: "המורים כולם בחרו בי ואני מייצג אותם ועושה עבודתי נאמנה".
"אין לי איבה עם יפה בן דוד"
לדבריו, גלנט לא נפגש איתו אפילו פעם אחת מאז כניסתו לתפקיד. "פעם אחת הוא אמר שצריך להיפגש וביטל את הפגישה. אחר כך המזכירה התקשרה וביקשה להיפגש, הסכמתי אבל הם אמרו רק אם אבוא בארבע עיניים. אני לא חושב שפגישות עבודה עם שר חדש צריך לעשות בארבע עיניים – אני חושב שצריך לנתח את הפגישה אחריה עם מישהו ששמע אותה או שיהיו לי עדים לפגישה". על גלנט הוסיף: "אני מכבד אותו כשר חינוך".
עוד מתח ארז ביקורת על התנהלותה של יפה בן דוד, שבזכות ניצחונו של רן ארז בבית הדין קיצרה את שנת הלימודים למורים החברים בהסתדרות המורים. "היא התנתה את החינוך היסודי בחינוך העל-יסודי משתי סיבות: או מפני שלא רצתה לצאת פראיירית, שהיא נותנת ואחרים לא נותנים, או מפני שחשבה שאנחנו אכן ניאבק ונצליח ואז היא רוצה לרב על הגל הזה, איך שאומרים 'העבודה נעשית על ידי אחרים'", טען. ארז אישר את ההערכה שבן דוד רוכבת על גבו במקרה והוסיף: "אין לנו הידברות בכלל, אין לנו איבה".
על החלטת בית הדין אמר: "אין ספק שמדובר פה בהצלחה, לא רק שלי אלא של כל ציבור המורים ושל המורים העל-יסודיים בפרט". בנוגע לתדמיתו הבעייתית בעיני רבים אמר: "מי שעושה את העבודה הזו הם מספר אנשי תקשורת בודדים, שנהנים מיצירת כותרות שליליות. אנחנו לא עוסקים ביחסי ציבור, אנחנו שליחי ציבור ומשרתים את הציבור שבחר בנו נאמנה ולא עוסקים בפולחן אישיות כזה או אחר. נוח להם להגיד שאני 'דמון' (שד). אני עושה הרבה פעמים חשבון נפש ובסך הכול הוא חיובי".
ביום שישי בערב, זמן קצר לאחר ההפסד של משרד החינוך בבית הדין לעבודה, פורסם כי גלנט התבטא נגד ארז בחריפות. גלנט כינה את יו"ר ארגון המורים בשיחות סגורות "גנגסטר שהשתלט על המדינה וצריך לשים אותו במקומו".
אחרי שבוע ארוך של דיונים עד השעות הקטנות של הלילה, בית הדין הכריע בסוף השבוע - והחליט שלא לחייב את המורים בכיתה י' להמשיך ללמד. כתוצאה מכך, תלמידי מדינת ישראל בכל הכיתות יסיימו את שנת הלימודים הנוכחית בתאריכים הרגילים שנקבעו מראש. בתיכונים כבר הסתיימו הלימודים והגנים ובתי הספר היסודיים יסיימו את השנה בסוף חודש יוני.
הקרב הסוער שהוביל לעימות בבית הדין
מאחורי הקלעים התנהל קרב מכוער שהביא לכדי פיצוץ בין צדדי המו"מ יותר מפעם אחת. המשא ומתן עם רן ארז, יו"ר ארגון המורים, התפוצץ מספר פעמים במהלך השבוע. במשרדי האוצר והחינוך נאמר שארז מנסה לעשות הון פוליטי על חשבונה של מערכת החינוך ושל המשק הישראלי כולו. במהלך השיחות בין הצדדים ארז קיבל הצעה שהמורים ילמדו אפילו פחות מ-9 ימים נוספים, ותהיה התחשבנות בשנת הלימודים הבאה - אך גם לכך סירב יו"ר ארגון המורים.
בהודעה מטעמו אחרי פסיקת בית הדין כתב ארז: "בית הדין הארצי לעבודה פסק לטובתנו ודחה את עתירת משרדי החינוך האוצר והשלטון המקומי להאריך את שנת הלימודים בכיתות י'. דרשנו ונאבקנו על כך שגם בחטיבות הביניים מורי כיתות ז'-ט' לא יצטרכו להאריך את שנת הלימודים, אך בית הדין קיבל את עמדת המדינה שההסכם שנעשה עם הסתדרות המורים מחייב ולכן אין להיענות לדרישת ארגון המורים".
"ההישג של הארגון, למרות שמדובר רק על כיתות י׳ פתר למעשה גם את הבעיה של מורי חטיבות הביניים", הוסיף ארז. לדבריו, "תוספת הימים עליה החליטה הסתדרות המורים יחד עם המדינה בחטיבות הביניים מותנית בתוספת ימים בכיתות י'. הואיל והצלחנו למנוע התוספת ימי עבודה לכיתות י', אין מנוס להסתדרות המורים אלא לבטל את תוספת ימי הלימודים גם למורי חטיבות הביניים ולכן הניצחון שלנו הוא ניצחון גם למורי חטיבות הביניים, נמשיך לעמוד לצדכם. מקומכם עמנו, משפחת המורים העל יסודיים".
לאחר הכרעת בין הדין, הודיע שר החינוך יואב גלנט כי הלימודים בגני הילדים ובשכבות א'-ד' יימשכו מיד לאחר תום שנת הלימודים, עד 6 באוגוסט. הסיכום בנושא הגיע עם החלטת השופטים, כשהשר גלנט כבר הודיע כי ההורים לא יצטרכו לשלם על השבועיים הראשונים של התכנית. עובדי ההוראה יוכלו לבחור אם לעבוד במסגרת "בית הספר של החופש הגדול", בתשלום נוסף.