50 אלף תלמידים במוסדות החינוך המיוחד חוזרים היום (שלישי) אל הלימודים. על פי משרד החינוך, התלמידים יקיימו סדר יום שיהווה בעבורם ובעבור בני משפחותיהם שגרה חדשה, תוך שמירה על בריאותם והקפדה על הנהלים. במשרד החינוך הדגישו כי בכל מקרה הבאת התלמיד אל המוסד החינוכי נתונה לבחירת ההורה, עם זאת הורים רבים מעבירים ביקורת על המתווה וטוענים כי הוא בלתי אפשרי ליישום.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בימים האחרונים מוסדות החינוך המיוחד הועברו חיטוי על מנת לאפשר את חזרתם הבטוחה של הילדים ללימודים. מדובר בתחילתה של חזרה מדורגת ומבוקרת של כלל תלמידי החינוך המיוחד לבתי הספר: מחר יחלו ללמוד התלמידים שלומדים בכיתות מיוחדות בבתי ספר רגילים והתלמידים המשולבים, ובתאריך 25 באפריל ישובו ללימודים תלמידי החינוך המיוחד בחברה הערבית. סדר היום יתקיים בכפוף לנהלים של משרד הבריאות.
על פי מתווה החזרה ללימודים מפגשי הלמידה והטיפול יתקיימו בימים שייקבעו מראש לכל תלמיד ותיתכן גם מתכונת של למידה במשמרות. הלמידה תתקיים בקבוצות של עד 2-3 תלמידים במרחב הגן או הכיתה, תוך הקפדה על שני אנשי צוות קבועים שייפגשו עם אותם התלמידים. הילדים ינהלו את השגרה החדשה במוסד החינוכי שבו הם לומדים בשגרה.
לכל תלמיד שיגיע למוסד החינוכי, תתוכנן מערכת אישית עד 3 פעמים בשבוע בתיאום עם ההורה. התלמיד יקבל את מערכת הטיפולים הניתנים לו בשגרה ככל שיתאפשר. משך כל מפגש יהיה בין שעתיים עד שלוש שעות, כשלכל תלמיד תגובש גם תכנית למידה מרחוק.
בכל מוסד חינוכי יתוכנן מערך הפסקות לכל כיתה במרחב ובזמן נפרד. לא תתקיים הפסקה משותפת לכלל התלמידים. התנועה במרחבים המשותפים תהיה בכפוף להנחיות משרד הבריאות, תוך שמירה על חבישת מסיכות שתעשה בהתאם לצרכים של כל אוכלוסייה, שמירה על ריחוק פיזי של 2 מטרים ככל האפשר, מספר הנוכחים והקפדה על כללי ההיגיינה.
ההורים מתנגדים: "בדיחה"
הורים רבים טוענים שההנחיות כמעט בלתי אפשריות משום שכשמטפלים בילדים עם תסמונות, מאוד קשה להקפיד על המרחק מהם ועל חבישת מסכות. הילדים אמורים לפגוש פיזיותרפיסטים, קלינאי תקשורת ועוד סוגי מטפלים שהמפגש איתם כולל מגע ושיח קרוב.
בנוסף, על פי המתווה כל תלמיד יפגוש רק שני אנשי צוות קבועים, ולכן כל מי שצריך מספר טיפולים שונים לא יוכל לקבל את מה שהוא זקוק לו. על כל אלו מתווספת העובדה ששעות הלימוד שיקבל כל ילד הן קצרות במיוחד. משום שלהלביש ילד כזה ולארגן אותו ליציאה זה כל כך קשה, לא ברור להורים ששהות קצרה כל כך תהיה שווה את העלות.
בהודעה שכתב אחד ההורים והגיעה ל-N12 נכתב על המתווה: "בדיחה. שלוש וחצי שעות בשבוע. ילדים לא אוכלים. לא נוגעים אחד בשני. מביאים טושים מהבית. יושבים רק סביב שולחנות. צוות עם כפפות ומסיכות (קלינאית תקשורת עם מסיכה, מקצועי)".
שר החינוך, רפי פרץ, מסר כי "החינוך המיוחד נמצא בראש סדר העדיפויות שלנו, ואני שמח שהמתווה שהבאתי בפני הממשלה יוצא היום לדרך". מנכ"ל המשרד, שמואל אבואב, הוסיף: "פעלנו לילות כימים כדי לתת לתלמידים עם הצרכים המיוחדים ולהוריהם שגרה חדשה".