הסתדרות המורים מתנגדת נחרצות למתווה המתגבש במשרדי החינוך, האוצר והבריאות, אשר מנסה לצמצם את הלמידה מרחוק ולהחזיר ימי לימוד נוספים בחופש הגדול. "לא ניתן מעבר לתשעה ימים שהוסכמו", הכריזו נציגי המורים. "הלמידה מרחוק אפקטיבית".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"הסתדרות המורים היתה הראשונה להתגייס לסיוע במשבר הנוכחי", נכתב בהודעת ההסתדרות. "נכנסנו מתחת לאלונקה ונתנו 9 ימים בחופשת הקיץ, שהשווי שלהם 450 מיליון ש"ח ביום, כלומר מעל 4 מיליארד! אין אף איגוד שתרם מעצמו כל כך הרבה כסף. לעובדי ההוראה אין ימי חופשה צבורה וכל מה שהם נותנים בא על חשבונם. עכשיו מנסה האוצר לנצל את המצב, מסית נגד עובדי ההוראה, משסה בהם את ציבור ההורים, והכול במטרה לגזול מהם את חופשת הקיץ".
בהסתדרות המשיכו: "עכשיו, אחרי שאנחנו נתנו למעלה מארבעה מיליארד שקל למשק, שמי שצריך יכניס את היד לכיס וישלם! עובדי ההוראה מיישמים את המדיניות של משרד החינוך, שהוא המעסיק שלהם. הלמידה מרחוק אפקטיבית, שומרת על קשר רציף בין תלמיד למורה ולגננת, שומרת על קשר בין הילדים עצמם, שומרת על רצף למידה ומאפשרת לייצר שגרה של ביטחון בבית".
"לא ניתן לא לאוצר ולא לבעלי אינטרסים לפגוע בלמידה מרחוק כדי לגזול מעובדי ההוראה את החופש שלהם, שמגיע להם על פי חוק. הסתדרות המורים לא תיתן מעבר לתשעה ימים שניתנו. עובדי ההוראה לא מכייפים עכשיו, הם סגורים בבתיהם, עובדים, מלמדים ונותנים מעצמם למען כלל תלמידי ישראל".
הנהגת ההורים הארצית הגיבה גם היא למתווה המתגבש: "הנהגת ההורים הארצית דורשת מממשלת ישראל ושר החינוך להכיר בכישלון החרוץ של הלמידה מרחוק, לבטל לאלתר את חופשת הקיץ בחודש יולי ולקיים את בית הספר של החגים בשבועיים הראשונים של אוגוסט. לא נהסס להניף דגל אדום מול הזלזול הבוטה וחסר ההתחשבות וההבנה בציבור ההורים במדינת ישראל".
"הלמידה מרחוק במתכונתה הנוכחית היא בדיחה עצובה שלא נבחנה לעומק", המשיכו. "נראית מצוין במצגות, אבל לא פרקטית בשום דרך או יישום הלכה למעשה ומעבירה בפועל את נטל ההוראה בבית על כתפי ההורים, שצריכים גם לעבוד מהבית. ככל שדרישתנו לא תתקבל, אנו דורשים לאפשר לחלופין וכתנאי להמשך הלימוד מרחוק לארגן מיידית מחשב לכל ילד ולא נסכים בשום מצב לסנקציות בגין אי רישום נוכחות תלמידים".
הנהגת ההורים הציבה מספר דרישות, בין השאר: ביטול החופש הגדול בחודש יולי והפעלת הגנים באופן מלא בשבועות אלו; המשכת הלמידה מרחוק כפיילוט בלבד על מנת להתאים את המערכת, תוך מתן דגש על הפן הרגשי-חברתי; בתקופה זו הגננות ידברו עם הילדים לפחות פעמיים בשבוע; חזרה ללימודים בבתי הספר של הילדים עד כיתה ג' במתכונת של קבוצות קטנות בשלב הראשון, וחזרה מיידית ללימודים בקורסים מזורזים לתלמידי התיכונים שניגשים לבחינות הבגרות.
הודעות ההסתדרות וארגוני ההורים מגיעות בעקבות ההחלטה של משרדי הממשלה לשנות את מתווה הלמידה בעת הקורונה, ולנסות לצמצם את הלמידה באמצעים דיגיטליים, בעיקר בשכבות הגיל הנמוכות ביותר. בשכבות גיל אלו, טוענים הורים רבים, יכולת הריכוז של הילדים לא מאפשרת להם ללמוד בשיטה זו, כך שההורים לא מצליחים לעבוד והילדים לא מצליחים ללמוד. על פי המתווה המתגבש, צוותי ההוראה שלא יכולים ללמד בעת הזו יחזירו את ימי החופש האלו בזמן חודש יולי.
מחאת ההורים הלכה והתרחבה במהלך סוף השבוע, בטענה שהלמידה מרחוק אינה פותרת שום בעיה. ההורים חוששים שגם אחרי המשבר, במהלך הקיץ, הם לא יוכלו לחזור לעבוד בגלל החופש הגדול. המתווה המתגבש במשרדי הממשלה היה אמור לתת פתרון לבעיות אלו, אך כאמור נתקל בהתנגדות מצד נציגי המורים.