בראיון ליונית לוי במהדורה המרכזית, הסביר מנכ"ל משרד החינוך שמואל אבואב על מתווה החזרה לשגרה במערכת החינוך בישראל - וענה על כמה שאלות שנותרו פתוחות. בין השאר, הוחלט שה"אזורים האדומים" לא יחזרו לשגרת לימודים, מה לגבי הילדים שבקבוצת סיכון, ומהם הצעדים הבאים שיינקטו.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מנכ"ל משרד החינוך הסביר כי באזורים האדומים התלמידים לא יחזרו ללימודים - זאת על אף החזרה המתוכננת לשגרה ביום ראשון. "האזורים האדומים, אלו שהוגדרו על ידי משרד הבריאות במורכבות שלהם, לא יותר להם לפתוח את מוסדות החינוך כפי שציינו במתווה", אמר. "ישנם אזורים ירוקים ואדומים - שם הכללים יהיו שונים".
בימים אלו נבחנת האפשרות לא לפתוח את מערכת החינוך בשתי שכונות בבית שמש ובשתי שכונות בנתיבות, שמוגדרות כרגע אזור אדום. מסתמן שבבני ברק ובירושלים, שהצליחו לצאת מהטווח האדום, הלימודים יתחדשו כמתוכנן.
גורם בדיונים אמר כי משרד החינוך מחכה לדוח של מכון גרטנגר לבריאות הציבור, שבחן את ההדבקה בקרב ילדים. לדבריו, צריך להיות נתון דרמטי למדי על מנת שימנע את פתיחת מערכת החינוך ביום ראשון.
עוד אמר מנכ"ל משרד החינוך אבואב כי הגנים יחולקו לשניים, על פי כללי משרד הבריאות, בעוד הילדים במצוקה, יגיעו לכפרי הנוער ולפנימיות. "אם הכל יעבור בצורה מוצלחת נעבור לשלב הבא – חצאי כיתות בחטיבת הביניים", הסביר. אבואב אמר כי הוא מניח שכל שבועיים יהוו מעין יחידת זמן, במסגרתם ייבדק מצב התחלואה, תקלות, הצלחות – כל זאת במטרה לצמצם את סיכון החשיפה לנגיף.
"היה הגיוני יותר להחזיר את הגדולים קודם", הוסיף אבואב. "אבל הגיל הצעיר חשוב יותר להורים ומאפשר להם לצאת לשוק העבודה".
בכל הקשור לקבוצות סיכון, נכון לכרגע במערכת החינוך יש כ-1,600 ילדים בנמצאים בבתים וחלק מקבוצת סיכון – לכן לא יוכלו להגיע למוסדות החינוך. התלמידים מקבלים מערך ייעודי ותכנית למידה מהבית. כך, מי שיוכל להגיע לבתי הספר והגנים הם הילדים הבריאים בלבד. בנוסף, כל הורה יחתום בטרם הגעת ילדיו למוסדות החינוך שבדק חום והמשפחה איננה חולה – והחתימה תעשה בכל יום מחדש.