מספר ארגונים המפעילים את מעונות היום הציגו היום (שלישי) לאנשי משרד האוצר את התוכנית שלהם להחזרת המעונות המפוקחים לילדים בגילאי 0-3 לשגרה. הארגונים הציעו מודל הדרגתי ובו מספר תנאים שלטענתם רק במידה והם ימולאו ניתן יהיה לפתוח את המעונות. הארגונים הדגישו בהצגת המודל שלפני הפתיחה המחודשת – יהיה לטפל בנזקים הרבים שנגרמו להם כתוצאה מהמשבר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
על פי המודל המוצע, החזרה לשגרה תתבצע בהדרגה כשבשלב הראשון יהיו רק 8 ילדים בכיתת המעון ו-2 מטפלות. במעונות שיש מספר כיתות, הן יופעלו בהפרדה מלאה – גם בזמן הלימודים וגם בזמן ההפסקות.
בכל מעון, כך על פי המודל, יעבוד צוות קבוע והילדים בכל קבוצה יהיו קבועים גם כן. המעונות יעבדו בימים ראשון עד חמישי משעות הבוקר ועד אחר הצהריים. המודל מסדיר גם את נוכחות מנהלת המעון ואת הקדימות שתינתן לילדים מסוימים – על פי הנחיית משרד העבודה, וכן התשלום שייגבה מההורים.
במודל מתארים ומפרטים גם את ההכנות הלוגיסטיות הנדרשות על מנת להחזיר את המעונות לשגרה – בין היתר – חיטוי המבנים ומתן זמן הערכות של המטה.
מהארגונים המפעילים את מעונות היום המפוקחים נמסר: "מדובר במודל המקיף ביותר הנוגע לאסטרטגיית היציאה של מעונות היום מהמשבר. ייחודיותו היא בכך שהוא גובש על ידי אנשי מקצוע שטובת הפעוטות, ההורים והמטפלות בלבד לנגד עיניהם. לא תיתכן חזרה, ולו מדורגת, לשגרה ותחילת התאוששות של המשק והחברה ללא חזרה למסגרות של הגיל הרך, ומעונות היום במרכזן. אלא שבלי התגייסות ונכונות של המדינה לסיוע כלכלי משמעותי, זה לא יוכל לקרות.
ענף המעונות לגיל הרך היה על סף קריסה עוד לפני הקורונה, והמשבר הנוכחי רק העצים אותו עוד יותר. נכון לעכשיו, אם יוחלט על ידי הממשלה על חזרת המעונות לפעילות- אין לנו את היכולת לעשות זאת ללא סיוע משמעותי של המדינה.
כמו תחומים אחרים במשק, גם המעונות יחויבו לפעול על פי כללים נוקשים, בהנחיית משרד הבריאות, כללים שמתאימים למציאות החדשה- אלה דורשים גם תקציבים ייעודיים. נוכל לפתוח מחדש את המעונות רק בדרך שתבטיח את שלומם ובריאותם של הפעוטות ונשות הצוות".