משרד האוצר ופורום הגנים הפרטיים הגיעו במהלך הלילה (חמישי) להבנות - לפיהן המסגרות ייפתחו כבר ביום ראשון הקרוב. על פי המתווה שסוכם, בכל חדר יוכלו לשהות עד 17 ילדים ותינתן למעונות האפשרות שלא לקיים את הרוטציה בימי הפעילות, בשונה מהמעונות ומהגנים המפוקחים - שם יחויבו להחליף בימים בין הקבוצות. בנוסף, הם יקבלו שורה של מענקי סיוע והקלות מהמדינה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
המעונות הפרטיים יזכו למענק הסתגלות חד פעמי מטעם המדינה, שגובהו תלוי בגודלו של כל מעון ובמספר הילדים בו. על פי ההסכמות, גנים בהם בין 7 ל-12 ילדים יקבלו מענק בגובה של 350 שקלים בעבור כל ילד. מהילד ה-13 עד ה-24 יוענק סכום של 700 שקלים בעבור כל אחד מהם, ומהילד ה-24 - המענק לכל ילד יהיה בסכום של 1,200 שקלים. בנוסף, סוכם כי כל מעון יקבל עוד שורה של הטבות ומענקים, בהם ארנונה ל-3 חודשים ומענקים לעסקים בעבור הוצאות.
במהלך הדיונים עלתה הסוגיה של סגירת המעונות אם תהיה בהן הדבקה בקורונה, והוצע להם להקים קרן תחת אחריותם שסכום הכסף שייאסף בה יוכל לשמש את מי שייפגע. עו"ד קרן אוחנה איוס וחנן דגן, ראשי פורום הגנים הפרטיים, אמרו לאחר השגת הסיכומים: "אנחנו גאים במתווה שהשגנו עם משרד האוצר - הפעלת הגנים הפרטיים חיונית להתנעת המשק".
במעונות המפוקחים ובצהרונים: תחילה יחזרו הילדים ממעמד סוציו-אקונומי נמוך
מספר שאלות נותרו עדיין פתוחות. הארגונים שמפעילים את מעונות היום המפוקחים, כגון ויצ"ו ונעמת, פועלים לפי המתווה של משרד הרווחה, שלפיו כ-40% יישארו בבית – מדובר ב-52 אלף פעוטות. הילדים שייכנסו למסגרות בשלב הראשון יהיו המשפחות הנזקקות ביותר, לאחר מכן ילדים למשפחות חד הוריות ולאחר מכן ילדים להורים עובדים.
הצהרונים בגני הילדים יפעלו רק ברשויות שהמדד הסוציו-אקונומי שלהן הוא באשכולות 1-5 (היישובים והרשויות החלשים ביותר), מדובר בערך ב-40% מגני הילדים. משיקולי תקציב כרגע הוקצה מימון לצהרונים שמאפשרים איסוף בשעה מאוחרת יותר - רק ביישובים שדירוגם הסוציו-אקונומי נמוך. ביישובים החזקים יותר יידרשו ההורים לאסוף את ילדיהם בסביבות 13:00-14:00 - מה שימנע מהם לחזור למשרה מלאה.
בתוך כך, בארגון מעונות היום נעמ"ת החליטו שהם לא פותחים מעונות שיש בהם פחות מ-51 ילדים. לטענתם, הם מעדיפים לרכז את כוח האדם שברשותם במעונות הגדולים - מה שמביא לכך שהרבה מאוד ילדים נשארים ללא גן ללכת אליו.
ל"ג בעומר: שאלת החופשה לתלמידים ואיסור מדורות
רגע אחרי שחוזרים לשגרה גם בבתי הספר וגם בגני הילדים – ביום שלישי הקרוב אמורה להתקיים חופשת ל"ג בעומר, אך בהנהגת ההורים הארצית מבקשים לבטלה, זאת באמצעות מכתב ששיגר חיים ביבס ממרכז השלטון המקומי. מנגד, בהסתדרות המורים מסרבים לוותר על יום החופש, בנימוק שאלה חלק מהתנאים שלהם: "למשרד האוצר היה מספיק זמן להגיע איתנו להסכמים, כמו ללמד בחופש הזה במקום בחופש הגדול - וזה לא קרה".
גם אם הילדים ייצאו לחופשה בל"ג בעומר - את מסורת הדלקת המדורות הם לא יוכלו לקיים. הממשלה אישרה הערב תקנות לשעת חירום בנוגע לחגיגות ל"ג בעומר שהולכות וקרבות. במסגרת התקנות: תיאסר הדלקה ושהייה בסמוך למדורות בכל רחבי הארץ, למעט מדורות שיתקיימו בהר מירון תחת הנחיות מיוחדות. במסגרתן, יתקיימו שלוש מדורות באזור קבר הרשב"י בנפרד ובמועדים שונים, כשבכל אחת מהן תהיה מותרת השתתפות של עד 50 איש.
הדלקת המדורות ברחבי הארץ תיאסר ממחר (7 במאי) ועד יום רביעי הבא (13 במאי). בנוסף, תיאסר הכניסה להר מירון או השכרת מקומות לינה באזור, למעט אנשים הגרים במקום, או שנדרשים להגיע למקום במסגרת עבודתם.
נוסף על כך נקבע כי בתקופה כי מיום חמישי בעוד שבוע (14 במאי) ועד יום ראשון שלאחריו (17 במאי) תיאסר גם כניסה ושהייה באזור המצומצם של קבר הרשב"י והיישוב מירון, וכן השכרת צימרים וחדרי אירוח באזור זה, לאנשים שאינם מתגוררים במקום.