שר החוץ של ארצות-הברית, אנתוני בלינקן, שנמצא כעת בביקור מדיני בישראל על רקע ההיערכות לתקיפה באיראן, נפגש אתמול (שלישי) עם משפחות חטופים בעלי אזרחות אמריקנית. לאחר ששלשום דיווחנו במהדורה המרכזית על ניסיון מצרי להניע "עסקה קטנה", במסגרתה ישוחררו מספר חטופים בתמורה להפסקת אש זמנית בעזה, בלינקן עדכן את הקרובים: "אנחנו עובדים על עסקה קטנה שתנסה לבדוק עם מי 'מזיזים דברים' בצד של חמאס".

משפחות החטופים עם שר החוץ האמריקני אנתוני בלינקן (צילום: מטה המשפחות להחזרת החטופים והנעדרים)
משפחות החטופים עם שר החוץ האמריקני אנתוני בלינקן | צילום: מטה המשפחות להחזרת החטופים והנעדרים

העדכון של בלינקן מתכתב היטב עם דיווח שלשום, ולפיו בכירים במערכת הביטחון הציגו השבוע לשרים רעיון שהוצע לראש השב"כ, רונן בר, בפגישתו עם ראש המודיעין המצרי בקהיר: שחרור של כמה חטופים בתמורה להפסקת אש בת שבועיים.

במטה המשפחות להחזרת החטופים ציינו שבאותה פגישה, בה נכח גם שגריר ארה"ב בישראל, ג'ק לו, ביקשו המשפחות מבלינקן "להפעיל לחץ גדול על המתווכות בכלל ועל קטאר בפרט, שם שוהים ומתגוררים כעת מנהיגי חמאס, במטרה לנצל את ההזדמנות שנוצרה עם חיסולו של סינוואר, להנעה מחודשת של המשא ומתן להשבת כל החטופים - החיים לשיקום והנרצחים והחללים לקבורה ראויה".

עוד נמסר כי המשפחות הודו לבלינקן ולממשל האמריקני "על המאמצים המתמשכים שלהם למען השבת 101 החטופים" והדגישו "את הצורך הדחוף בעסקה כי לחטופים אין יותר זמן להתמהמהות וגרירת רגליים".

לפי הפרסום של ניר דבורי שלשום במהדורה המרכזית, המתווכות וגורמים במערכת הביטחון סבורים כי "עסקה קטנה" יכולה להביא לאחת נוספת, או שתסייע ליצור שיח מחודש על עסקה אחרת. ההצעה כאמור לא הובאה להצבעה, אך השרים איתמר בן גביר ובצלאל סמוטריץ' התנגדו להצעה וכינו אותה "מתנה לחמאס בזמן שישראל במומנטום". מנגד, השרים יואב גלנט, מירי רגב, ישראל כ"ץ ויריב לוין תמכו בה.