חילופי האשמות בין גורמים במשרד החוץ לשר הביטחון גלנט. בכירים במשרד החוץ תקפו היום (שישי) את האמירות של שר הביטחון, שהבהיר שצרפת לא תיקח חלק בהסדרת המצב מול לבנון - והאשים אותה ב"התעלמות ממעשי הזוועה שביצעו מחבלי חמאס". "מעבר לחילוקי הדעות הקיימים בין ישראל לצרפת, האמירות נגד צרפת אינן נכונות ואינן במקומן", מסרו הגורמים במשרד החוץ.

גלנט הבהיר בציוץ בטוויטר שישראל לא תשתתף בוועדה להסדרת המצב הביטחוני בגבול הצפון אם צרפת תיקח בה חלק. את הדברים אמר אחרי שנשיא צרפת מקרון הודיע על הקמת ועדה שכזו. גלנט האשים: "בשעה שמדינת ישראל נלחמת במלחמה הצודקת ביותר בתולדותיה, צרפת הוכיחה עוינות ואיבה כנגדנו, תוך התעלמות בוטה ממעשי הזוועה שביצעו מחבלי החמאס נגד ילדים ונשים - רק בשל היותם יהודים".

 

 

"מסתייגים מההתקפות של שר הביטחון גלנט על צרפת", הבהירו במשרד החוץ. "רק לפני מספר שבועות צרפת השתתפה באופן פעיל בהגנה על שמי מדינת ישראל ואזרחיה, ולקחה חלק במבצע לסיכול מתקפת הטילים האיראנית".

עוד מסרו הגורמים: "מתחילת המלחמה צרפת הובילה קו ברור של גינוי וסנקציות נגד החמאס, ומובילה קו תקיף בכל הקשור לסנקציות נגד איראן ופרויקט הטילים והכטב"מים שלה באיחוד האירופי, והייתה שותפה להחלטה במועצת הנגידים של סבא"א לקידום תהליך הסנקציות נגד תוכנית הגרעין של איראן".

גלנט הגיב על דברי הגורמים, ומלשכתו נמסר: "כדאי שהגורמים הבכירים ידברו בשמם ולא יסתתרו. ישראל לא תיתן לצרפת מעמד בדיון על צרכיה הבטחוניים בלבנון. עמדה זו משותפת לארה״ב ולישראל".

גורם צרפתי: "הופתענו מהאמירות"

בצרפת התייחסו לאמירות שר הביטחון גלנט, וגורם צרפתי מסר לתקשורת: "הופתענו לקרוא הצהרות שונות של הרשויות בישראל על מאמציה של צרפת להורדת ההסלמה בצפון. אנו נשארים מוכנים לעבוד עם כל הגורמים הרלוונטים, כולל ישראל וארה"ב, לשם כך". 

"צרפת חלקה עם ישראל את הכאב והצער מאז מתקפת הטרור הברברית בשבעה באוקטובר", הוסיף הגורם. "46 אזרחים צרפתים נהרגו בהתקפות האלה, כולל 2 בני ערובה צרפתים. 2 אזרחים צרפתים עדיין מוחזקים בעזה. צרפת קוראת לחמאס פעם נוספת לשחרר את כל בני הערובה ומאשרת את מחויבותה החזקה לביטחון ישראל".