יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ הציג בפני ראש הממשלה בנימין נתניהו ושרי קבינט המלחמה - את הפעולות שיש לנקוט במהירות - אחרי שחזר מביקורו בארצות הברית. במסמך שחשפנו הערב (ראשון) ב"המהדורה המרכזית", גנץ הסביר מדוע יש להחליט בזמן המיידי על פעולה ברפיח - והציג את המסרים שהעבירו לו האמריקנים והבריטים.
המסרים שהעביר גנץ לאמריקנים - על רפיח
לפי המסמך שהונח על שולחן קבינט המלחמה ב-8 במרץ, גנץ דחף לצאת לפעולה ברפיח. "ישראל מנהלת מערכה קיומית, שלא נכון לעצור אותה לפני השלמת המשימה. פעילות ברפיח הכרחית, אי אפשר לעשות 3/4 עבודה. אם יישארו כוחות סדורים בשטח, הם יהוו את בסיס הצמיחה החוזרת של היכולת הצבאית של חמאס. אף אחד לא יעשה את עבודת הפירוז מלבד ישראל ולכן אנחנו חייבים להמשיך בלחימה", נכתב.
המסרים שהעבירו בארה"ב לישראל
עם חזרתו מארה"ב, גנץ קיבל מסרים ברורים להעביר לחברי קבינט המלחמה, שאותם ציין במסמך: "סיוע הומניטרי - מדובר בנושא האקוטי ביותר מבחינתם. האמריקנים ציינו כי ארה"ב תתקשה להמשיך לגבות את ישראל אם לא יהיה שינוי במצב ההומניטרי וכי מדינות אירופה שעימן הם פועלים - עשויות לנקוט בצעדים מיידיים. לאורך כל הפגישות, הקפידו כלל הגורמים הבכירים בארה"ב לציין שלא יפגעו באספקת החימושים".
"הבכירים האמריקנים כולם ציינו כי ארצות הברית נמצאת על סף שינוי קו בתמיכה בישראל כולל בדעת הקהל - וכמוה גם בריטניה", הוסיף גנץ במסמך. "הגדילה להגיד סגנית הנשיא, שציינה ש'התמיכה בישראל אינה מובנת מאליה כפי שהייתה כשאני הייתי ילדה ואספתי תרומות לקק"ל'".
האזהרה של בריטניה: "חלון הזמנים קצר"
בהמשך המסמך, גנץ מסכם את המסר הבריטי לישראל - שאותו ניתן לקבוע בדיעבד כהתרעה בזמן אמת על אמברגו נשק - שלא נלקחה מספיק ברצינות הראויה. "לבריטניה קיימת מחויבות משפטית לנקוט בהליכי הגבלה של רכש נשק אם לא נשנה את המדיניות ההומניטרית. חלון הזמנים קצר. הח"מ עדכן אותם על המאמצים ההומניטרים והזמין אותם להציע פתרונות כך שחמאס לא ישלוט בהעברת הסיוע".
עוד נכתב: "השיחות היו כנות וקשות ומצריכות מאיתנו מחשבה משותפת כקבינט ניהול המלחמה, כיצד לשמר את התמיכה והלגיטימציה הישראלית, מבלי לפגוע מהותית במימוש מטרות המלחמה. הצעות קונסטרוקטיביות בדגש על פיתוח מערכת ניהול אזרחית, ופתרונות לנושא ההומניטרי, הם הכרחיים בטווח הזמן המיידי, וכך גם שיח כן, ישיר ומשתף עם ידידותינו. אי טיפול בנושא הזה עשוי לפגוע לא רק בלגיטימציה שלנו, אלא גם בהישגי המערכה עצמם". יש להדגיש כי רבות מהסוגיות האלה נותרו פתוחות גם היום, שמונה חודשים אל תוך המלחמה.
מלשכת השר בני גנץ נמסר בתגובה: "צר לנו על הדלפת המסמך, לא נתייחס לתוכנו שיועד לפורום סגור ומצומצם".