השופט אהרן ברק הודיע הערב (רביעי) לראש הממשלה בנימין נתניהו כי הגיש את התפטרותו מבית הדין הבין-לאומי לצדק בהאג (ICJ). לדבריו, "התפטרותי הינה מטעמים אישיים-משפחתיים. אני מודה על האמון שניתן בי".

בדיון שהתקיים לפני כשבועיים בבית הדין, שם נקבע כי ישראל חייבת לעצור באופן מיידי את המבצע ברפיח, היה ברק אחד משני השופטים היחידים שהתנגדו. נשיא בית הדין, השופט הלבנוני נוואף סלאם, הודיע כי השופטים פסקו ברוב של 13 לעומת 2 כי יש לעצור "כל פעולה שעלולה לפגוע באוכלוסייה הפלסטינית". נשיא בית הדין סלאם איחל לחזרת החטופים וקרא "לעצור כל פעולה ברפיח שעלולה להביא להרס ולפגיעה באזרחים". עוד הוא הצהיר כי המצב כיום ברפיח הוא "אסון חמור".

לאחר פרסום החלטת בית הדין, ראש המל"ל צחי הנגבי ודובר משרד ליאור חייט הוציאו הודעה משותפת: "ישראל לא קיימה ולא תקיים במרחב רפיח פעילות צבאית שיוצרת תנאי מחיה שעלולים להביא להשמדתה של אוכלוסייה אזרחית פלסטינית, כולה או חלקה". 

בהודעה זו ישראל למעשה טוענת שהיא מצייתת לנקודות שהועלו בבית הדין ומקבלת את החלטותיו. יש בהודעה זו חזרה התחייבויות קודמות של ישראל, לצד חידוד של אופן הלחימה ברפיח. עמדה זו תואמת את עמדת השופט ברק שהיה פעיל בקבלת ההחלטה בבית הדין וקובע בחוות הדעת שלו שאין בהחלטה דבר מלבד חזרה על ההתחייבויות הישראליות, לא לחולל פעולה של השמדת עם.

השופט אהרן ברק שהתנגד להחלטה בבית הדין נימק את חוות הדעת שלו: "הדרך לסיום המלחמה היא לא בכך שבית הדין יתערב בה בכך שהוא יטען טענות לא מוכחות על רצח עם. סיום המלחמה נמצא בידיים של חמאס. הוא פתח במלחמה הזו והוא יכול לסיים אותה בכך שיחזיר את החטופים ויכבד את ביטחונה של ישראל".

נשיא המדינה יצחק הרצוג הודה לברק: "שימש כשופט בבית הדין הבין-לאומי בהאג במינוי של מדינת ישראל בתקופה כל כך רגישה וחשובה לביטחוננו ועתידנו. תרומתו והשפעתו הסגולית על עולם המשפט בישראל ובעולם הייתה בעלת חשיבות רבה מאד במערכה המשפטית כנגד מבקשי רעתנו. נמשיך לעמוד איתנים נגד הרשע, הצביעות ועלילות השקר המוטלות נגד מדינת ישראל וצה"ל".