שר החוץ של ארה"ב אנתוני בלינקן השתתף בליל אמש (בין שני לשלישי) בקבינט המלחמה המצומצם בקריה בתל אביב ופעל לאישור ביקורו של הנשיא ג'ו ביידן בישראל. העניין העיקרי עליו נדרשה הסכמה טרם הגעת הנשיא ביידן הוא הסכמתה של ישראל לדרישה האמריקנית להעביר סיוע הומניטרי לרצועת עזה. לפי גורמים בממשלה, בלינקן נכח בקריה עד השעות הקטנות של הלילה והחליף טיוטות עם הקבינט המורחב עד שהושג נוסח מוסכם למחויבותה של ישראל בדבר הסיוע ההומניטרי - שאפשר את אישור ביקורו של הנשיא האמריקני.
לפי גורמים בקבינט המדיני-ביטחוני, שר החוץ בלינקן שהה אמש עד השעה שלוש לפנות בוקר בחדר בבסיס הקריה. לאחר הסכמות בינו לבין הקבינט המצומצם אותו מובילים נתניהו, גלנט וגנץ, הוא המתין לאישור המתווה בקבינט המורחב, שרק לו הסמכות לכך. נתניהו והשר דרמר בעצמם העבירו טיוטות בין הקבינט המדיני-ביטחוני לחדרו של בלינקן, ולאחר שהמסמך תורגם לעברית עבור השרים - הושגה הסכמה ואושרה הגעתו של ביידן לישראל.
ההצעה הראשונית איתה הגיע בלינקן לא התקבלה ברצון בקבינט המורחב והנוסח נתפס כפרוץ מדי. השרים בצלאל סמוטריץ', איתמר בן גביר, ישראל כ"ץ, מירי רגב ואחרים חששו כי הסיוע יגיע לחמאס וכי מדובר בפתיחת המצור. עוד הם הזכירו כי יש להביא קודם להשבת החטופים והשבויים.
האמריקנים מפעילים לחץ על ישראל בעניין הסיוע ההומניטרי לרצועה. ביידן ואנשיו דורשים כניסה יומית של משאיות עם אספקה הומניטרית לעזה, לצד פתיחת מאגרי המים וזרם החשמל. הדבר מעורר מחלוקת גדולה בין חברי הקבינט המדיני-ביטחוני. פגישתם של חברי הקבינט המצומצם עם הנשיא ביידן תעסוק גם בנושא הזה. חברי הקבינט יציגו בפני הנשיא האמריקני את החשש לפיו סיוע הומניטרי ייפגע במיטוט שלטון החמאס, דבר שביידן התחייב אליו פומבית בעצמו.
לפי גורמים בממשלה, המתווה שמתגבש מול האמריקנים הוא סיוע מוגבל שיועבר רק לחלקים בדרום הרצועה בתנאי שלא יגיע לידי החמאס. ביידן יגיע מחר בבוקר לישראל וצפוי להיפגש עם קבינט המלחמה המצומצם ולאחר מכן עם נתניהו וצוותו. הנשיא האמריקני ייפגש גם עם הנשיא הרצוג ועם נציגי משפחות החטופים והנעדרים, לפני שימריא לפסגה מדינית בירדן.
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר אמר הערב כי "כל עוד חמאס לא משחרר את החטופים שבידיו, הדבר היחיד שצריך להיכנס לעזה הם מאות טונות חומר נפץ של חיל האוויר, לא גרם של סיוע הומניטרי".