קבינט המלחמה יתכנס הערב (שבת) לדון במתווה מחודש לעסקת חטופים. לאחר שדיווחנו על כך בתחילת השבוע (אז הדברים הוכחשו), הערב פרסמנו ב"חדשות סוף השבוע" כי יש מתווה חדש לעסקת חטופים, לראשונה מאז שחמאס פוצץ את העסקה האחרונה. המתווה כולל מעין מבנה הומניטרי רחב, וההערכה היא שהנשים שנותרו בשבי יהיו בעסקה הזו, בנוסף לחולים, לאנשים שנפצעו, לגברים מבוגרים ולקשישים, בתמורה לשחרור "נדיב יותר" של אסירים ביטחוניים.
ראש המוסד דדי ברנע חזר לפנות בוקר מפגישה עם ראש ממשלת קטר באחת מבירות אירופה, פגישה שנקבעה כבר ביום חמישי, לפני התקרית הטראגית בסג'עייה. גורם שבקיא בתכני הפגישה הזו סיפר כי רה"מ הקטרי הפציר בראש המוסד להגיש הצעה יזומה מצד ישראל, וראש המוסד, מצויד בדירקטיבה הנוכחית של הקבינט, אמר: אנחנו מוכנים לשמוע, אתם הקטרים - הניעו מחדש את הגלגלים.
גורם ביטחוני אמר הערב ל-N12: "זה יהיה ארוך ומורכב מאוד, יותר מהפעם הקודמת לאין-שיעור וזה ידרוש כברת דרך. הגלגלים רק מתחילים לנוע עכשיו. מי שמחזיק בקלפי המיקוח הוא חמאס וצריך לייצר אצלו את ההבנה שהמאכלת מתקרבת אל צווארו".
היום, עם חזרתו של ראש המוסד ברנע מאירופה, התקיים דיון במערכת הביטחון שבו נכחו גם ראש השב"כ, הרמטכ"ל, האלוף ניצן אלון ושר הביטחון גלנט. המטרה של הפגישה - להגיע אל הקבינט עם עמדה אחת מיושרת. גם ללחץ של המשפחות ולהד הציבורי בנושא החטופים יש השפעה, וזה נותן את אותותיו.
גורם מדיני בכיר אמר ל-N12 במעין קריאת כיוון מעניינת: "הקבינט יצטרך לדון הערב בשאלה מה האויב יסיק מהצגת עמדה ישראלית. יש הבנה שאם כבר מציעים הצעה חדשה - היא צריכה לטלטל את סינוואר. זו צריכה להיות הצעה יצירתית מבחינת המשוואה מה ישראל דורשת, אבל גם מה היא מוכנה לתת. משהו שישבור את הקיפאון".
נקודה אחת למען הסר ספק היא שגם אלו שסבורים שישראל צריכה ליזום, ויש כאלה, סבורים שישראל לא תוריד את הרגל מהגז בתמרון הקרקעי. זה יקרה במקביל, ואפילו במהלך התמרון יתבצעו מהלכים ספציפיים יותר, שייצרו אינטרס מובהק יותר לסינוואר ללכת לעסקה. ועדיין, אולי הדבר הכי חשוב להגיד היום, שלמרבה הצער, זה ייקח עוד זמן, ומי שמחזיק במפתחות האמיתיים של העסקה הזו נמצא בעזה, ולא בקריה בת"א.