הרכבים המקושרים
מכוניות מקושרות הן כלי רכב המצוידים בקישוריות לאינטרנט ובטכנולוגיות תקשורת מתקדמות כדי להקל על חילופי מידע באמצעות ערוצי תקשורת רבים. הטכנולוגיה המשובצת ברכבים אלה, מאפשרת תקשורת ישירה מהמסך ברכב, עם מכשירים חיצוניים כגון: סמארטפונים, טאבלטים או רכבים אחרים באמצעות טכנולוגיות תקשורת אלחוטיות כגון Bluetooth, Wi-Fi ועוד.
לפרטים והשקעה ב-OVO החל מ-40,000 ₪ >
Fortune Business Insights קובעת בדו"ח שפרסמה על שוק הרכבים המקושרים שהשחקנים הדומיננטיים יאיצו את מגמת אימוץ טכנולוגיות רכב מתקדמות ומערכות קישוריות אלחוטיות ברכבים, כך שכל המידע הנדרש לנהג ינוהל מהמסך הקטן ברכב.
שוק הרכבים המקושרים העולמי הוערך ב-55.56 מיליארד דולר בשנת 2020 וצפוי לצמוח מ-59.70 מיליארד דולר בשנת 2021 ל-191.83 מיליארד דולר בשנת 2028 לפי ממוצע צמיחה שנתי של 18.1% בשנות התחזית 2021-2028.
מגבלות הגישה אל המערכת המקושרת
שלושת הפתרונות הטכנולוגים הקיימים לחברות שמנהלות ציי רכב ליצירת ושמירת קשר עם הנהגים בזמן שהותם ברכב, (לקוחות או עובדים) הם:
- הרצת אפליקציה במערכת האינפוטיינמט המקורית ברכב. פעולה זו דורשת שיתוף פעולה של יצרן הרכב שלא מאפשר הרצת אפליקציות ברכב משיקולי אבטחה ובטיחות.
- שיקוף של אפליקציה מהטלפון הנייד של הנהג אל מסך הרכב בעזרת CarPlay של אפל או Android-Auto של גוגל. אפשרות זו יוצרת תלות בשיתוף פעולה והסכמה של אפל וגוגל לתמיכה בשיקוף האפליקציה לרכב ובנכונות הנהג להתקין את האפליקציה על הטלפון שלו ולחבר את הטלפון שלו לרכב - חסמים שלחברת ציי הרכב אין עליהם שום שליטה.
- אפשרות נוספת היא התקנת מערכת מולטימדיה אפטר מרקט חלופית שכבר לא מתאפשרת ברכבים מודרניים בהם מערכת האינפוטיינמט היא כבר למעשה המחשב המרכזי של הרכב. יש גם אפשרות להתקין מערכת מולטימדיה נוספת (פורץ מסך), שזה מסובך ויקר מאוד לתחזוקה וניהול.
מהענן אל המסך הקטן
היזם ד"ר גלעד זלוטקין, דוקטור למחשבים, עתיר ניסיון בתפקידי מפתח בפיתוח טכנולוגיות ענן, ועם רקורד של 3 אקזיטים (הנפקה ו-2 רכישות) זיהה את ההזדמנות לפני 4 שנים לאחר פגישה במטה הראשי של Volkswagen בוולפסבורג, גרמניה. בפגישה עם הנהלת חטיבת האלקטרוניקה והתוכנה בה נחשפו הצרכים והמגבלות הטכנולוגיות, הרגולטוריות והבטיחותיות לגישה ישירה אל מערכות הרכבים המקושרים. כך נולד הסטארט-אפ Ovo Automotive שמוביל את פיתוח הפתרון לגישה אל מסך הרכב המקושר באמצעות שירות SaaS.
המערכת החדשנית שמפתחת Ovo Automotive מאפשרת לראשונה לחברות ציי רכב גישה ישירה למסך הרכב, מגשרת על החסמים הקיימים בכל הפתרונות האחרים: אינטגרציה ישירה ללא תלות ביצרן הרכב, אפל, גוגל או הנהג, ושמירה על בטיחות ופרטיות, באמצעות שירות Streaming שמשדר את האפליקציה ישירות מהענן, כך שאפליקציה לא מותקנת במערכת המחשוב של הרכב, ועוקפת את המגבלות הטכנולוגיות, הרגולטוריות ואינה מהווה סיכון בטיחותי כלשהו לרכב או לנוהגים בו.
מעבר לכך, יש למערכת של Ovo Automotive יתרונות נוספים, ביניהם: גמישות באיפיון ופיתוח האפליקציה עבור בעלי ציי הרכב, עדכון והתאמה לפי צרכים משתנים עתידיים, תחזוקה שוטפת פשוטה, ובעיקר, אפשרות לניהול מרוכז ואחיד של אפליקציות אינטר-אקטיביות גם על ציי רכב הטרוגניים.
שליטה במסך הקטן לטווח ארוך
המעורבות של Ovo Automotive ביצירת תשתית חדשה לנגישות ושימושיות במערכות הרכב והמסך הקטן בו, ללא תלות בגורמים חיצוניים, שמה את החברה בחזית הטכנולוגיה של הרכבים המקושרים המופעלים כבר בציי רכב גדולים, וברכבים העתידיים שישתלבו בציי רכב אלה.
בנוסף, פלטפורמת הענן המחוברת לרכבים, אינה מוגבלת לתקופת הבעלות על הרכבים, ומאפשרת לחברה להמשיך ולהפעיל את השירות ואת התכנים בו למשך כל תקופת חיי הרכב.
החברה שואפת להיות ספק מוביל של שירותי ענן לרכבים מקושרים עם התמחות באפליקציות אינטראקטיביות באמצעות הטכנולוגיה החדשנית שלה המאפשרת הרצת אפליקציות בענן ושידורם (streaming) למסך הרכב. כיום, החברה נמצאת בתהליכי פיילוט עם שחקני מפתח בתעשיית הרכב.
החברה נמצאת גם בימים אלו בסבב גיוס בפלטפורמת PIPELBIZ. זו הזדמנות להצטרף כמשקיעים, שותפים בעלי מניות לחברה ולצוות המצוין שמוביל אותה. את המידע המלא על ההזדמנות להצטרף כמשקיעים, ניתן למצוא בעמוד ההשקעה:
לפרטים והשקעה ב-OVO החל מ-40,000 ₪ >