בינה מלאכותית איננה טכנולוגיה אחת, אלא אוסף טכנולוגיות משולבות מתחומי למידת מכונה, למידה עמוקה, אלגוריתמיקה, תוכנה, רובוטיקה, ביג דאטה ועוד, שתומכות זו בזו ומרחיבות את היקף המעורבות הטכנולוגית בתהליכי פיענוח, אבחון ותכנון פתרונות מורכבים למצבי בריאות שונים.
מחקרים מצביעים על כך שבינה מלאכותית יכולה להגיע לביצועים טובים ואף טובים יותר מבני אדם במשימות כמו אבחון מחלות. האתגר הגדול ביותר בשילוב בינה מלאכותית במערכות הבריאות, איננו האם הטכנולוגיות יעילות מספיק כדי להיות שימושיות, אלא האימוץ שלהן בפרקטיקה הקלינית היומיומית של מקבלי ההחלטות והרופאים המטפלים.
לצד ועם הקידמה הטכנולוגית, ברור כיום, שמערכות בינה מלאכותית לא יחליפו את הרופאים האנושיים, אלא יגדילו את היכולות שלהם לטפל בחולים בצורה טובה, מהירה ומדויקת יותר, לצד יכולת למתן טיפול מותאם אישית.
מפחיתה טעויות ומצילה חיים
CuratioDL, סטארט-אפ ישראלי, מהרצליה, מביא טכנולוגיית בינה מלאכותית (AI) חדשנית שפותחה באוניברסיטת הארוורד אל מעבדות אבחון פתולוגי של ביופסיות, לזיהוי מהיר ומדויק של ממאירות. פלטפורמת ה-SaaS שתושק בקרוב, תתמוך בעבודתם של הפתולוגים והאונקולוגים ותוביל לקפיצה משמעותית באפשרויות האבחון והחיזוי של סוגי סרטן ותתי סוגים, היקף מיפוי הנתונים ולתמיכה בעיצוב תוכניות טיפול בהתאמה אישית.
ל-CuratioDL רישיון בלעדי לשימוש בטכנולוגיה חדשנית זו של למידת מכונה, למידה עמוקה, וטכנולוגיות בינה מלאכותית נוספות שאומתה והוכחה באבחון של 10 סוגי סרטן שונים. הטכנולוגיות תומכות בעיבוד וניתוח של צבר הנתונים הקליניים של הפתולוגיה הדיגיטלית ויוצרות רבולוציה באיתור ואבחון ממאירות, ובעתיד תוכל החברה להרחיב בעלות נמוכה את יכולות האבחון לסוגי סרטן נוספים ומחלות אחרות.
פרופסור קון הסינג-יו, ממציא הטכנולוגיה ויועץ בכיר בחברה, פיתח עם הצוות שלו באוניברסיטת הארוורד את טכנולוגית האלגוריתמים האוטומטיים (בינה מלאכותית) לניתוח ביופסיות (שקופיות היסטופתולוגיות) ודרכה את המנגנונים שעומדים בבסיס להבחנה וחיזוי תאי הגידול הסרטניים. "לטכנולוגיה שלנו יש פוטנציאל לספק תמיכה מדוייקת, מקיפה ובזמן אמת, להחלטות קליניות של פתולוגים ואונקולוגים, להפחית באופן משמעותי את הטעויות באבחון סרטן ולתמוך בפיתוח שיטות לטיפול רפואי פרטני"
שוק עולמי בצמיחה מואצת
המוצר הראשון של החברה, המאפשר תהליכי טריאז' וScreening באיתור קדימות אבחון בין ביופסיות שונות, לפי זיהוי ממאירות ללא קשר למועד כניסתן למעבדה, ועתיד להיות משווק במהלך שנת 2023 למעבדות הפתולוגיות ובתי חולים. במקביל, החברה פועלת לקבלת אישור FDA בארה"ב ו-CE Mark באירופה, למוצר השני שלה שעתיד להיות משווק בערוץ הרגולטורי ולהיות מעורב בהיבטים רבים של תהליכי הזיהוי, האבחון ופרוטוקול הטיפול.
כיום החברה פועלת בשיתוף פעולה עם המרכז הרפואי שיבא מהמובילים בעולמות הפתולוגיה הדיגיטלית, במטרה לפתח כלים דיגיטליים לאבחון חיזוי ולתמיכה בתהליכי העבודה הפתולוגית והאונקולוגית, שיפור הדיוק ומהירות ההבחנה.
שיתוף פעולה נוסף, שנועד לאימות קליני של הפלטפורמה הטכנולוגית במטרה להפיק אישור רגולטורי למסחור במזרח הרחוק הוא עם Singapore General Hospital - בית החולים המרכזי בסינגפור, שנחשב לטוב ביותר באסיה ובעשיריה הראשונה בעולם.
רפי הוימן מנכ"ל CuratioDL מביט אל מעבר לאופק: אותה טכנולוגיה יכולה לממש את הדיאגנוסטיקה באופן רחב יותר, ולא רק אותה - הוא רלוונטי לכל צורך בזיהוי מוקדם של בעיה כדי שיהיה קל, מהיר וחסכוני יותר לטפל בה,. אבל גם במישור ה"צר" של זיהוי סרטן וסיוע בהתאמת הטיפול, לטכנולוגיה יכולה להיות תרומה עצומה- השוק העולמי בו פועלת החברה הוא שוק הביופסיה לאבחון סרטן שהוערך בהיקף של 21.26 מיליארד דולר בשנת 2020, וצפוי לצמוח להיקף של 45.0 מיליארד דולר עד 2027, לפי צפי של 11.3% צמיחה שנתית בתקופת התחזית (2021-2027).
החברה נמצאת בימים אלה בסבב גיוס השקעות בפלטפורמת PIPELBIZ. בעמוד ההשקעה של החברה אפשר לקרוא עוד, על היעדים והמטרות של החברה, ייעוד כספי הגיוס ולהכיר את הצוות המקצועי והמיומן שמוביל אותה.