AI נגד AI: מאז השקת פלטפורמת Chat GPT, הבוט החכם עלה לא פעם לסדר היום ויצר שיח ער. מצד אחד, רבים מתפעלים מיכולותיו פורצות הדרך וההזדמנויות הטמונות בשימוש בו. מנגד, אחרים מודאגים מניצול שלו לרעה בידי משתמשים באופן שלא יהיה ניתן לאיתור. אחד החששות הבולטים נשמע בעולם האקדמיה, שם דואגים מהגשת עבודות תוך הסתמכות על יכולותיה של בינה מלאכותית - ולא על אינטלקט של סטודנטים. נראה כי כבר בקרוב תגיע העזרה המיוחלת למרצים המודאגים, דווקא מהחברה שיצרה את מקור הבעיה.
חברת OpenAI, יוצרת Chat GPT, הודיעה כי היא משיקה שירות חדש לניתוח טקסטים שיאפשר לאתר שימוש בבינה מלאכותית. עם זאת, יש קאץ' - גם השירות החדש לא יידע לקבוע זאת בוודאות. בהודעה שפורסמה בבלוג החברה, הם פירטו כי הכלי החדש הוא "כיוונון מדויק של מודל GPT (ממיר גנרטיבי מאומן מראש אשר מבוסס על טקסטים), שמספק חיזוי למידת הסבירות שבה נעשה שימוש בבינה מלאכותית ליצירת טקסט ממספר מקורות". הכלי החדש ידרג את הטקסט בסולם של 5-1 לפי מידת הסבירות שבה נעשה שימוש במודל Chat GPT ליצירתו.
בבלוג החברה נכתב: "אנחנו מכירים בכך שזיהוי טקסט שנכתב בידי בינה מלאכותית נמצא במוקד השיח במערכת החינוך, ובו בעת חשובה ההכרה במגבלות ובהשפעות של שימוש בכלי לזיהוי טקסטים במוסדות לימוד". עוד ציינו בחברה כי השירות יהיה זמין לשימוש באופן חינמי לכולם, כדי שהחברה תוכל לקבל משוב בדבר יעילותו של כלי כזה ש"אינו מושלם". בגרסה הנוכחית שלו, הכלי לא יהיה יעיל במיוחד עבור טקסטים של פחות מ-1,000 אותיות (בין 150 ל-250 מילים).
תופעת כתיבת מאמרים אקדמיים בעזרת שימוש ב-Chat GPT מהווה רק את קצה הקרחון של האפשרויות ששימוש בבינה מלאכותית מספק. מומחים טוענים כי כבר בעשור הקרוב יורגשו שינויים דרמטיים בשוק העבודה כתוצאה משילוב של גורמי AI. המחשב החכם יודע לקצר תהליכים ולחסוך במשאבים ובכסף. הוא מסוגל לבצע פעולות שלוקחות לבני אדם ימים – בשניות. במידה ואכן התחזיות יתממשו ומדובר בשינוי טכנולוגי ענק, מקצועות רבים עשויים להפוך למיותרים במהרה.
נגיד בנק ישראל אמיר ירון התייחס לתופעה בעצמו ואמר בנאום בדצמבר האחרון כי עקב השימוש בכלי הבינה המלאכותית, ניתן לצפות לפיתוחן של תעשיות חדשות מחד ומעבר רחב לכוח עבודה אוטונומי בתעשיות קיימות מנגד - תהליכים שעשויים להשפיע רבות על המשק. את הנאום, הוא ציין, כתב בעזרתו של Chat GPT.