התנפצות בועת ההיי-טק הישראלית? התעסוקה בענף ההיי-טק בישראל עברה השנה לראשונה את רף ה-10% מכלל שוק העבודה. עם ההתעשרות של החברות, גם השכר והתנאים החלומיים של העובדים השתפרו. תרם לכך המחסור הכבד בכוח אדם טכנולוגי, שהצית תחרות קשה בין החברות. ובכל זאת – כעת בריחת המשקיעים משנה את התמונה.
לקריאה נוספת ב-N12:
באמריקה מתחילים דיווחים על פיטורים, חברות ציבוריות נמצאות בלחץ כבד לקצץ הוצאות, ומלמטה, כמה סטארט-אפים מבטיחים בישראל כבר סגרו לאחרונה את שעריהם ופיטרו את העובדים. החברות הגדולות מכחישות כוונה לפטר, אך מומחים טוענים שעבור חלקן זה בלתי נמנע.
לייטריקס, שמעסיקה מעל 500 עובדים, היא אחת מחברות רבות שדיברנו איתן השבוע וטענו בתוקף שלא רק שהן לא חושבות לפטר אף אחד בעקבות משבר הטכנולוגיה, אלא שהן עוד מגייסות. "יש לנו כמעט מאה משרות לדעתי באוויר בשלב הזה, אנחנו מגייסים ממתכנתים דרך אנשים במרקטינג, ועד מעצבים, מנקים וגננים", אמר שאול מרידור, סמנכ"ל הפיננסים בחברת הסטארט-אפ שכיהן עד לפני כשנה כראש אגף התקציבים במשרד האוצר. "אנחנו מגייסים את מה שאנחנו חושבים שצריך לגייס, אבל לא צריך להיות עיוורים למה שקורה, צריך לשים לב, לנהל את המשבר הזה כמו שצריך".
ניר צוק, מייסד "פאלו אלטו נטוורקס", חושב שיהיו גלי פיטורים בחברות היי-טק "שהמודל העסקי שלהן לא מתאים למציאות החדשה". לדבריו, חלק מהעובדים "נסחפו אחרי החלום שעכשיו מתנפץ".
"חבל לי על העובדים שבזבזו שנה, שנתיים, שלוש שנים מהחיים שלהם בחברה שכנראה לא תגיע לשום מקום", טען צוק. "אולי עכשיו יהיה קצת יותר קל לחברות כמו פאלו אלטו נטוורקס למצוא.
מור הירשברג, מגייסת עובדים לחברות היי-טק, חשה בעקבות המשבר שיש שינוי גם בגיוס של העובדים. "בשנתיים האחרונות, כל סטארט-אפ היה בהיסטריה תהומית לגייס דחוף-בהול. לא באו וביקשו מפתח אחד... כשלקוח היה מתקשר אליי, אז הוא רוצה שישה. אם פעם הייתי יכולה לקבל בין שמונה לעשר שיחות בשבוע, לקוחות חדשים שרוצים לקבל שירותי גיוס והשמה, אז היום זה יורד".
חיים סדגר, שותף מייסד של קרן S Capital מעריך כי יהיו פיטורים, אך טוען כי אנשים מוכשרים ימצאו עבודה. "האם תהיה ירידה בשכר? לא יודע. האם לא תהיה עלייה בשכר? אני יודע שכבר זה נעצר".