כך תדעו אם זה קורה גם לכם: שערוריית הרוגלה גרמה ללא מעט מהישראלים לתהות בימים האחרונים - האם יכול להיות שמישהו עוקב גם אחרי הטלפון שלהם. בדקנו בשבילכם אמש (שלישי) ב"מהדורה המרכזית" מספר דרכים שיעזרו לדעת.
סיקור שוטף של פרשת הריגול המשטרתי ב-N12:
-
פרשת הריגול המשטרתי: הממצאים הראשוניים שהוצגו לרה"מ בנט ולשרים
- בקשת הפרקליטות התקבלה: הדיון במשפט נתניהו בוטל
- מכתב המנכ"לים שהיו תחת מעקב: "השפלה קשה, להשמיד את החומרים לאלתר"
-
סערת הריגול בתיקי נתניהו | החוקר הטיח בפילבר: "אנחנו שולטים לך על הטלפון"
לפי מומחים של חברת אבטחת המידע אי-סט, אחד הסימנים לכך שיכול להיות ש"נדבקנו" בתוכנה זדונית, הוא אם הסוללה שלנו מתרוקנת מהר מאוד באופן קיצוני. לדבריהם, גם מקרה שבו הגלישה באינטרנט הופכת איטית יכול להוות סימן.
סימן נוסף לכך שיתכן והושתל לנו וירוס בטלפון, הוא אם קיבלנו הודעה מחברת התקשורת שמבשרת על עלייה חריגה בשימוש באינטרנט, או אם לפתע מותקנות בנייד אפליקציות לא מוכרות.
גם הקרובים לנו יכולים לדעת אם הטלפון שלנו "נדבק בוירוס", אם גם הם מקבלים מאיתנו שיחות או הודעות מוזרות.
ויש גם פעולות פשוטות שאנחנו יכולים לעשות כדי לבדוק אם יש לנו תוכנה זדונית במכשיר. אפילו עכשיו, בזמן שאתם קוראים את השורות האלה - תכנסו להגדרות המכשיר שלכם, משם לנתונים הסלולריים- שם אפשר לראות כמה מידע צורכת כל אפליקציה, ואם יש אחת מפוקפקת שצורכת הרבה מזיכרון המכשיר, מומלץ פשוט למחוק אותה.
דרך נוספת היא להיכנס להגדרות, משם ליישומים, ולראות את רשימת האפליקציות במכשיר, וההרשאות שניתנו לכל אחת. אם למשל יש אפליקציה שיש לה הרשאה להשתמש לנו במיקרופון, במצלמה או בג'יפיאס שלא לצורך – אפשר פשוט לבטל לה את ההרשאה.
מעבר לכך, יש אפליקציות עם תוכנות הגנה שאפשר פשוט להוריד – ברבות מהן קיימת האפשרות לסרוק חינם את המכשיר עבורנו, חלקן מחזיקות בגרסאות ניסיון ללא תשלום שאפשר למחוק אחרי השימוש, ואם אתם מחפשים ראש שקט – יש גם כאלה הגובות תשלום חודשי.