המרכז הרפואי "הלל יפה" בחדרה עדכן הבוקר (רביעי) מתקפת סייבר מסוג כופרה פגע במערכות המחשוב של בית החולים. פעילות אלקטיבית לא דחופה - הושהתה.
מבית החולים נמסר כי אירוע דרישת הכופר ע"י ההאקרים דווח למשרד הבריאות ולמערך הסייבר הלאומי באופן מיידי ונמצא בטיפול של טובי המומחים בתחום. עוד נמסר כי "בית החולים מתנהל כעת במערכות חלופיות לטיפול בחולים. הטיפול הרפואי בבית החולים מתקיים באופן שוטף למעט פעילות אלקטיבית לא דחופה".
בבית חולים "לניאדו", שנמצא בעיר הסמוכה נתניה, הודיעו שהם פועלים בתיאום עם מד"א ובי"ח הלל יפה ושהם ערוכים לקבל חולים שהטיפול בהם לא יתאפשר בעקבות מתקפת הסייבר. משרד הבריאות הפיץ עדכון בנושא לבתי החולים כצעד מנע.
"מאז 2015, בתי חולים וארגוני בריאות בישראל מהווים מטרות תקיפה מרכזיות ובשנתיים האחרונות של הקורונה חלה עלייה נוספת בניסיונות אלו", אמר ד"ר הראל מנשרי, ממקימי מערך הסייבר בשב"כ וראש תחום סייבר ב-HIT מכון טכנולוגי חולון. "במקרה הנוכחי לא ידועה עדיין זהות התוקף, אבל ארגוני בריאות מותקפים גם על ידי גורמים פליליים למטרות כופר וגם על ידי גורמים מדינתיים שמעוניינים להסב נזק או להוציא מידע של רשומות רפואיות.
"בבית חולים יש הרבה מאוד נקודות פריצה פוטנציאליות עליהן צריכים להגן, החל ממכשור רפואי ועד רשומות רפואיות", הסביר ד"ר מנשרי. "בנוסף, במערכות האלו משתמשים אנשים רבים ומשתמשי המערכות לא תמיד יודעים מה מותר ומה אסור. הבעלות בתי רחולים בישראל מחולקת בין המדינה, קופות החולים ואלו הפרטיים ולכן יש צורך ברגולציית סייבר אחידה לכולם עם הדרכות מפורטות למשתמשי המערכות כיצד להשתמש בהן בצורה בטוחה"
בשבוע שעבר הוגשה בארה"ב תביעה נגד בית חולים באלבמה ע"י אישה שהגיעה ללדת את בתה, ולטענתה בגלל שבאותו הזמן בית החולים היה תחת מתקפת סייבר - הצוות הרפואי פספס סיבוך שהוביל בסופו של דבר למותה של התינוקת.