בית החולים הלל יפה בחדרה ממשיך לנסות ולהתאושש ממתקפת הסייבר שביצעו היום (רביעי) האקרים אלמונים. בישראל מבינים שמדובר באירוע משמעותי, שמגיע אחרי שבעת האחרונה זוהתה עלייה ניכרת בניסיונות של גורמים זרים לבצע תקיפות במרחב המקוון נגד יעדים אסטרטגיים בארץ. ההאקרים סימנו את בתי החולים והמוסדות האקדמיים כנקודת התורפה – והמתקפה היום היא עדות לכך.
בישראל מודעים היטב לסכנות הטמונות בעולם הסייבר ולכן מרבית התשתיות הקריטיות והמתקנים הביטחוניים מוגנים בצורה טובה יחסית מפני מתקפות כאלה. יחד עם זאת, מרכזים רפואיים וחינוכיים חשופים יותר למתקפות ועל כן ההאקרים הזרים, חלקם מאירן, החליטו למקד מאמץ באותם יעדים. ואכן, גם שעות רבות לאחר הפגיעה במערכות בית החולים, בהלל יפה עדיין לא חזרו לעבודה רציפה: נדחו ניתוחים לא דחופים, עושים שימוש במערכות חלופיות ואף ביצעו רישום ידני.
סיבה נוספת להצבת בתי החולים בראש היא פוטנציאל הנזק והתהודה – פגיעה במערכות רפואיות קריטיות עלולה להסתיים באובדן חיי אדם, וכמו כן ישנו מידע רפואי ואישי שעלול לשמש כקלף מיקוח חשוב בידיהם של הפורצים במקרה של משא ומתן. המתקפה שבוצעה היום נגד הלל יפה היא מתקפה מהסוג הזה והמניע לה הוא כלכלי - אם כי לא ידוע עדיין מי עומד מאחוריה או מה הם מבקשים בתמורה.
כעת עובדים בבתי החולים צוותים של מערך הסייבר הלאומי, חברות פרטיות ומשרד הבריאות ומקווים להחזיר את המערכות בהקדם. לאחר שהטיפול בפרשה הזו יסתיים, יהיה צורך לחשוב כיצד למנוע הישנות של מתקפות נוספות. אולם, יש קושי גדול של הרגולטור בישראל לחייב מוסדות כאלה להתמגן בשל עלויות כספיות גדולות, וכל עוד הם לא נפגעים הם לא מעוניינים לממן זאת. בינתיים ישנו חשש ממתקפות נוספות, למשל נגד מוסדות אקדמיים שבמקרה שלהם יש סכנה לדליפת מידע קריטי.