הטיקטוק יוצא משליטה? בימים האחרונים עלו לרשת החברתית אזהרות מפני "יום האונס" - שבו מותר לכאורה לבצע מעשי אונס. הפוסטים שהופצו בנושא, כנראה על ידי בני נוער, טענו כי היום יחול בשבת הקרובה. "תיזהרו, גם אם זה בצחוק הגברים של ישראל הם לא נורמלים" כתבה אחת הגולשות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מדובר כרגע בעיקר על תגובות לתופעה - שלא ברור עד כמה היא נרחבת, ולא נמצאו פוסטים המעודדים לפעול ולבצע תקיפות מיניות. "להזכירכם כבר לא מעט בדיחות שהתחילו בטיקטוק נגמרו בקטסטרופה", כתבה גולשת בטוויטר, "הורים תתעוררו זה מלחמה אמיתית".
מסתבר שכמה ילדים מטומטמים החליטו בטיקטוק ש24.4 הוא "יום האונס" שבו מותר ואפשר לאנוס (!!). להזכירכם כבר לא מעט בדיחות שהתחילו בטיקטוק נגמרו בקטסטרופה.
— ללי (@MissMeM2F1) April 22, 2021
בנות שימרו על עצמכן.
בנים שימרו על עצמכם אפילו יותר דיר בלאק.
הורים תתעוררו זו מלחמה אמיתית.
גולשת אחרת כתבה: "ממש חשוב תיזהרו. אני לא מאמינה שאני אפילו אומרת את זה אבל ב-24.4, יום שבת, תשמרו על עצמכם יותר מהרגיל. אנשים החליטו שזה יום האונס הבינלאומי. אל תצאו אם זה לא משהו קריטי. תשמרו על עצמכם, אני מצטערת שזה המצב ושאני צריכה לעלות דבר כזה בכלל".
גולש נוסף פנה להורים: "אם זה אמיתי, תנחו את הילדים שלכם ואת עצמכם לדווח על כל סרטון שאתם רואים שמעודד לאנוס ב-24.4 ובנוסף, לשבת עם הילדים שלכם רגע ולהדריך אותם מה לעשות בעולם האמיתי במקרים כאלה".
רן בראון, מנהל מכון "מתבגרים", אמר בשיחה עם N12: "הבהלה התחילה בעקבות שמועה על סרטון אמריקאי שעלה לטיקטוק. בסרטון, לכאורה, נראים גברים אשר מכריזים על 24.4 כיום האונס הבינלאומי וקוראים לאונס נשים ולילדים. מהנהלת טיקטוק ועד אחרון הגולשים לא נמצא אף אחד שיעיד שאכן ראה סרטון כזה".
"מה שבעיקר רואים כרגע ברשתות החברתיות הם פוסטים וסרטוני תגובה הקוראים לנשים וילדים להיזהר. עדויות ראשונות לפוסטים על "יום אונס בינלאומי" יש כבר מ-2018 ויום כזה לא באמת התקיים מאז. תמיד נכון להיות זהירים בעניין הזה ולהביא בחשבון שאולי איזשהו עשב שוטה יפרש את המסר לא נכון אבל לא נראה שבאמת מתקיים קמפיין ליום כזה אלא בעיקר אזהרות מפניו. חשוב להדגיש שאונס והטרדה מינית ימשיכו להיות עבירות חמורות גם ב-24.4 ללא קשר למה שיש לגולשים ברשתות החברתיות לומר בנושא".
רן המליץ לברר בנועם וברוגע עם ילדכם המתבגרים אם הם שמעו על התופעה. אם כן, יהיה נכון לשאול שאלות כמו "מה דעתכם על זה? איך אתם מרגישים? האם זה מעורר חשש?" עוד כדאי לשאול: "מה לדעתכם עומד מאחורי הרעיון הזה והצורה שהוא הפך לוויראלי?".