הרבה דברים קרו בזמן שעבדתם מהבית. היום נדבר על המנכל"ית שעושה היסטוריה בוול סטריט הודות לאימפריית ההיכרויות שבנתה, על הסכסוך המחריף בין אפל לפייסבוק, על התמיכה המפתיעה של מיקרוסופט בעיתונות ועל המטרה החדשה של גולשי רדיט.
>> לפרקים המלאים של "בזמן שעבדתם" היכנסו ל-podbean
>> להאזנה לכל פרקי "בזמן שעבדתם" באפל פודקאסט
>> להאזנה לכל פרקי "בזמן שעבדתם" בספוטיפיי
הכירו את המנכ"לית שעשתה היסטוריה בוול סטריט
(01:08) הכירו את וויטני וולף-הרד, מנכ"לית אפליקציית ההיכרות באמבל (Bumble) שהונפקה בשבוע שעבר וזינקה ב-75 אחוזים ביום הראשון בו נסחרה. וולף, בת 31, היא המנכ"לית הצעירה ביותר מבין החברות שנסחרות בנאסד"ק, ואת דרכה היא התחילה דווקא באפליקציה אחרת שכולנו מכירים: טינדר. בעקבות הטרדות מיניות החליטה לעזוב את התאגיד הצומח, וקיבלה מעט יותר ממיליון דולר במסגרת הסכם פשרה.
החוויות הקשות גרמו לה לחשוב שסיימה עם אפליקציות הדייטינג. הכל השתנה כשפגשה את אנדריי אנדרייב, האיש מאחורי אפליקציית ההיכרויות Badoo, שמובילה על טינדר ובאמבל במספר המשתמשים. הוא הציע לה לפתח אפליקציית היכרויות בהתאם לרוחה, והיא החליטה לתת את כל הכוח לנשים. כך נולדה באמבל.
איזה מחקר הוביל את המנכ"לית להקים את באמבל? מה הקשר שלה לפוליטיקה? ואיך באמבל שינתה את הקרב הגדול בעולם הדייטינג? האזינו לפודקאסט המלא.
הסכסוך בין אפל לפייסבוק עולה שלב
(34:15) לפני שבועיים דיברנו על המהלך של אפל שעלול לחסל את פייסבוק. אם שכחתם, ענקית הטכנולוגיה מקופורטינו מבצעת מתיחת פנים למדיניות הפרטיות שלה: בקרוב אפליקציות יחויבו לבקש מהמשתמשים אישור כדי לאסוף עליהם מידע, וגם פייסבוק תידרש לעשות זאת. מדובר במכה כלכלית קשה לצוקרברג, מאחר שהמודל הכלכלי של הרשת החברתית נשען על פרסומות ממוקדות במיוחד.
בחודשים האחרונים הסלים העימות בין שתי החברות, אך בשבוע שעבר הוא הגיע לשיא חדש: אחרי סדרת ציוצים של טים קוק נגד פייסבוק, שבהם טען בין היתר שחברה שנבנית על ניצול ומניפולציה צריכה להשתנות, הוול סטריט ג'ורנל פרסם שמארק צוקרברג אמר "אנחנו צריכים להכאיב לאפל". אז מה הטיעון של מארק צוקרברג נגד אפל, ומה המוצר החדש שפייסבוק מפתחת במטרה להתחרות בה?
מיקרוסופט יוצאת להגנת העיתונאים
(43:53) נשיא מיקרוסופט, בראד סמית', אמר השבוע שארה"ב צריכה ללמוד מהדרך שבה אוסטרליה מתמודדת עם הפגיעה של גוגל ופייסבוק בעיתונות. אם פספסתם, מגמת ההתרסקות של עולם התקשורת האוסטרלי אילצה את המחוקקים לקבוע משוואה חדשה: פייסבוק, גוגל וחברות דומות יצטרכו לשלם לכלי התקשורת עבור התכנים שהן מציפות. בתגובה, גוגל מאיימת לחסום את מנוע החיפוש שלה במדינה.
"ארצות הברית לא צריכה להתנגד למדיניות האוסטרלית, שמחזקת את הדמוקרטיה בכך שהיא מחייבת את חברות הטכנולוגיה לתמוך בעיתונות חופשית, אלא להעתיק אותה", אמר סמית'. האם מדובר באינטרס של מיקרוסופט או בדאגה כנה לתקשורת המסורתית? והאם מודל בו העיתונות תיתמך על ידי חברות ענק טובה לעיתונות או דווקא מזיקה לה? האזינו לפודקאסט המלא.
המטרה החדשה של גולשי רדיט: קנאביס
(48:44) לגולשי הקהילה WallStreetBets יש מטרה חדשה, והיא ירוקה מתמיד. אחרי ההיסטוריה שעשו עם גיים סטופ וההשקעה הכושלת במתכת כסף, הם סימנו מטרה חדשה להשקעה: שוק הקנאביס. אחת החברות שהשקיעו בהן היא Tilray, שבדצמבר נסחרה סביב מחיר של 50 דולר וכרגע נסחרת סביב מחיר של 250 דולר.
למה הם בחרו דווקא בחברות שעוסקות בקנאביס? כמה השוק הזה הולך להיות שווה ב-2025, ואיך זה קשור לרצון שלהם להשפיע על הממשל האמריקאי? האזינו לפודקאסט המלא.
>> למה אנחנו מחכים? מגזין XTRA חדשנות של NEXTER
>> בזמן שעבדתם, פרק 36: הרשת החברתית הסינית החדשה שמאיימת על טיקטוק