משטרת איטליה פתחה בחקירה בעקבות מותה הטראגי של ילדה בת 10, בחשד שנחנקה למוות בטעות בעת שצילמה את עצמה לאתגר "הבלאק-אאוט" בטיקטוק. בעקבות המקרה, הודיעה ממשלת איטליה על חסימה זמנית של שירותי האפליקציה למשתמשים צעירים שלא יכולים לאשר את גילם באופן מוחלט בעת ההרשמה לאפליקציה, שכרגע מותנית באישור אישי של המשתמש לכך שגילו מעל 13 שנים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הילדה נפטרה בבית החולים פאלרמו לאחר שנמצאה ברביעי האחרון על ידי אחותה הקטנה בת ה-5 בחדר האמבטיה המשפחתי, כשבידה טלפון סלולארי. הוריה של הילדה מסרו לעיתון "לה רפובליקה" כי הם לא ידעו דבר: "לא ידענו שהיא מבצעת את האתגר הזה. ידענו שהיא משתמשת באפליקציה כדי לרקוד, להסתכל בקטעי וידאו. איך יכולנו לדמיין את הזוועה הזו?".
חברת טיקטוק הגיבה לאירוע ומסרה כי "בטיחותם של משתמשי האפליקציה היא בעדיפות עליונה עבורנו, ואנחנו לא מאשרים שום תוכן שמעודד התנהגות מסוכנת". טיקטוק הודיעה כי לא הצליחה לזהות במערכותיהם כל תוכן שיכול היה לעודד את הילדה לקחת חלק באתגר, ועם זאת היא פועלת לסייע לרשויות לבדוק אפשרות ל"הסתה להתאבדות".
רשות הגנת המידע האיטלקית הצהירה אתמול כי "תחסום את הרשת החברתית הסינית" עד ל-15 בפברואר, וכי עד אז יעביר הרגולטור לרשת הטיקטוק את דרישותיו. מרכז הגנת המידע האיטלקי טען כבר בדצמבר כי אפליקציית הטיקטוק לא משקיעה מספיק תשומת לב בהגנה על קטינים, וביקר את הקלות בה ילדים צעירים מאוד יכולים להירשם כמנויים באפליקציית הסרטונים. כמו כן, מומחים כבר הזהירו מפני הסכנה שבביצוע האתגר הפופולרי על ידי צעירים, במהלכו חוסמים המצטלמים את נתיב הנשימה שלהם על ידי צעיף, כך שהחמצן שלא מגיע למוחם מערפל את חושיהם.
אפליקציית טיקטוק, שהושקה ברחבי העולם רק ב-2018, צברה את הצלחתה המהירה הודות לסרטוני הפרודיה, הריקודים או קטעי ההומור הקצרים ולאלגוריתם המתאים עבור כל משתמש בצורה ייחודית את התוכן שעשוי לעניין אותו אישית.
מותה של הילדה הקטנה עורר תגובות רחבות ברחבי איטליה, בהן קריאות לרגולציה ולפיקוח הדוקים יותר על רשתות חברתיות. "הרשתות הללו נהיו ג'ונגל בו הכל מותר", אמרה ליסיה רונזולי, נשיאת הוועדה הפרלמנטרית להגנת הילד.