קרייג רייט, אזרח אוסטרליה שטוען שהמציא את הביטקוין, מתכנן להגיש תביעה בשווי כ-5 מיליארד דולר נגד מפתחים בולטים של המטבע הקריפטוגרפי בגין "רשלנות והפרת אמונים". רייט, דמות שנויה במחלוקת בעולם הפיננסים, טוען שהאקרים חדרו למחשבו האישי בשנה שעברה וגנבו את המפתחות לשני חשבונות שכללו 110 אלף ביטקוין. כעת הוא דורש ממפתחי המטבע לפעול כדי להחזיר לו אותם.
לפי הדיווחים, רייט שכר את שירותי משרד עורכי הדין Ontier ושלח הודעת אזהרה לפני תביעה ל-16 "מפתחים משמעותיים" של המטבע. לטענתו, הם יכולים להשיג את השליטה על המטבעות שנגנבו ממנו ולהחזיר לו אותם. "מרשנו ייעד את הביטקוין לפעול בתוך מסגרת החוק. האנשים שפיתחו את המטבע ושולטים בו מחויבים לכל האנשים שמחזיקים ארנקי ביטקוין", נטען בכתב התביעה שמסתמך על החוק האנגלי.
הביטקוין נולד בשלהי 2009, בשיא המשבר הכלכלי העולמי, במטרה לבנות מערכת שיתופית שלא תהיה נתונה לשליטתו של גורם אחד. הרעיון מאחורי המטבע פורסם תחת שם העט סטושי נקמוטו (Satoshi Nakamoto), בכתב שקיבל את השם "המסמך הלבן". בשנת 2015 טען רייט שהוא זה שפרסם את המסמך, אך לא הצליח לספק הוכחה ממשית לזהותו. בשנת 2019 הוא אף הגיש תביעת דיבה נגד גורמים שטענו שהוא משקר.
לא מדובר בפרשה המשפטית הראשונה בה רייט מעורב. באוגוסט 2019 בית המשפט הפדרלי הורה על רייט להעביר מחצית מאחזקותיו במטבע, שהוערכו אז בכ-5 מיליארד דולר, ליורשיו החוקיים של דיוויד קליימן. קליימן, מתכנת שהלך לעולמו בשנת 2013, היה שותפו של רייט בפיתוח המטבע בין השנים 2009 ו-2013, לכאורה. רייט טען בתגובה שאין ביכולתו להעריך את שווי הביטקוין הנמצאים באחזקתו. לדבריו, בשנת 2011 הוא הבין שהמטבע הפך לכלי שרת בידי סוחרי סמים וסוחרים בבני אדם, והצפין את המטבעות שכרה. הוא טען שיקבל את המפתחות למסמך רק בינואר 2020, אך מאוחר יותר חזר בו מטענותיו.