הקורונה הכניסה את העולם לשגרה חדשה ולא מוכרת. אחד השינויים, אולי המבורך ביותר, הוא ריבוי עבודה מהבית. איסור התקהלויות ורצון של המעסיקים למנוע כמה שיותר מפגשים בין העובדים מחשש להדבקה, הביאו את החברות לאפשר עבודה מרחוק. אך גם כאן עלולה להיות בעיה כיוון שהמחשבים הביתיים לא תמיד מצליחים להתמודד עם האיום שנשקף להם.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בסקר שנערך על ידי חברת סיסקו, שעוסק בעולם הסייבר ואבטחת המידע, עולים נתונים מדאיגים באשר ליכולת של עסקים להגן על פרטיות ואבטחת העובדים בעבודה מהבית. למעלה מ-2,600 נשאלים השתתפו בו ברחבי העולם, ומתשובותיהם עולה ש-61% מהחברות דיווחו על עלייה של 35% בתקיפות הסייבר. רוב ההתקפות התרכזו בארגונים בינוניים וגדולים.
עוד עולה, כי למעלה ממחצית החברות מודאגות מאיבוד שליטה על המידע שלהם לאחר שהעובדים נשלחו לעבוד מהבית. מדובר באתגר שצובר תאוצה ומקשה באופן משמעותי על יכולת הפרודוקטיביות של הארגון, מחנות בגדים ועד בנקים, קופות חולים ועוד. לצד האתגרים, עולה תסכול בקרב מנהלי הטכנולוגיה של חברות שמעידים כי אצלם פתרונות אבטחת מידע מסורבלים, מורכבים ולא נותנים מענה אמיתי להגנת הפרטיות (50%).
הצורך האמיתי לאפשר לעובדים לקבל מענה שלם וכולל של אבטחת מידע וסייבר, מבלי לפגוע בחוויית המשתמש של העובדים, מייצרת הזדמנות לצמיחה בהשקעות סייבר בהייטק. כ-66% ממקבלי ההחלטות בארגונים אומרים שהקורונה תוביל להשקעות סייבר משמעותיות. אבל הם מחדדים שלא מדובר ברכישה של עוד מוצרים אלא בהשקעה באבטחה טובה יותר שמתאימה לצרכים החדשים של הארגון ולמציאות החדשה.
אורן שגיא, מנכ"ל סיסקו ישראל: "הקורונה העצימה את אחד האיומים השקטים והקטלניים של עסקים וחברות, איום אבטחת המידע והסייבר. אנחנו עדים מדי יום לאין-ספור מתקפות סייבר שיכולות לשתק עסק, ארגון ולעיתים אף מדינה שלמה בלחיצת כפתור. המענה לאיום שכזה מצריך מחברות ליישם פתרון הוליסטי שמגן על העובד מכל מקום, ובכל פלטפורמה - מהמחשב ועד לסמארטפון. חברות שלא יעשו זאת, יתקשו לשרוד בעידן הנוכחי".