על פי דיווח שפורסם אמש (ראשון) בסוכנות הידיעות רויטרס, האקרים ניטרו תכתובות דוא"ל של משרד האוצר האמריקני והמועצה הלאומית לתקשורת ונתונים במשך חודשים. לדברי גורמים המעורים בפרטים, החוקרים סבורים כי רוסיה היא שעומדת מאחורי המתקפה. חומרתה של מתקפת הסייבר ככל הנראה גדולה, שכן המועצה לביטחון לאומי התכנסה ביום שבת כדי לדון בנושא.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בקהילת המודיעין האמריקנית חוששים שהפצחנים, שעבדו על פי החשד עבור ממשלת רוסיה, השתמשו בכלי דומה במטרה לפרוץ לסוכנויות ממשלתיות אחרות – אך לא ציינו איזה. שניים מהמקורות שהתראיינו לכתבה אמרו כי הפריצות קשורות למבצע רחב, שכלל גם את הפריצה מהשבוע האחרון ל-FireEye, חברת סייבר גדולה בארה"ב שחתומה על חוזים ממשלתיים ומסחריים.
"ממשלת ארה"ב מודעת לדיווחים", אמר דובר המועצה לביטחון לאומי ג'ון אוליוט, "ואנו נוקטים בכל הצעדים הדרושים כדי לזהות ולתקן כל סוגיה הקשורה למצב הזה". גם מחלקת המסחר האמריקנית אישרה כי אכן הייתה פריצה לאחת מסוכנויותיה. "ביקשנו מהסוכנות לאבטחת סייבר ותשתיות ומה-FBI לחקור את הנושא", נכתב בהצהרה, "בשלב זה איננו יכולים לתת פרטים נוספים".
מתקפת הסייבר מציבה אתגר משמעותי בפני הממשל הנכנס והנשיא ביידן בראשו, בעוד גורמים רשמיים מנסים להבין איזה מידע נגנב ולשם מה הוא עלול לשמש. חקירות סייבר בקנה מידה גדול שכזה, יכולות להימשך חודשים ואף שנים. "זה סיפור גדול בהרבה מסוכנות אחת", אמר אחד הגורמים המעורים בנושא. "זה מבצע ריגול ענק שמכוון לממשלת ארה"ב ולאינטרסים שלה".
במשרד החוץ הרוסי דוחים מכל וכל את הטענות על מעורבות המדינה בפריצה, ואומרים כי מדובר בעוד ניסיון של התקשורת בארצות הברית להאשים את רוסיה. הם אף טענו כי מדובר בצעד הנוגד את תפיסת עולמם וכי רוסיה מקדמת חתימה על הסכמים למניעת התקפות סייבר.