לכל מי שעבר את גיל 25, אין באמת מושג מה קורה בעולם של הטיקטוק. המשתמשים צעירים, אין מבוגר אחראי והכול מותר: שנאה, תוכן מיני, עבירות על החוק – וגם שיימינג. לכך נוספת העובדה שהאפליקציה בנויה כך שהיא לוקחת את הקיצוניות והפרובוקטיביות למקום שלילי ומסוכן לבני הנוער. הכירו את הצד האפל של האפליקציה הכי פופולארית בקרב בני הנוער.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הטיקטוק הוא מרחב מורכב, ובין מיליוני סרטונים שעושים ביום קשה מאוד להתבלט. כדי להגיע לפור-יו הנחשב, שמציע את התוכן שלכם לשאר המשתמשים, צריך לייצר עניין – וזה אומר ללכת רחוק. "התחושה שזה עולם ללא חוקים וללא גבולות", אמר רן בראון מנהל מכון "מתבגרים". "ולכן אני באמת יכול להרשות לעצמי לעשות מה שאני רוצה. אנחנו רואים שם פעילויות של סמים, של צעירים ובני נוער".
וגם שיימינג לא חסר – או HATE בשמו החדש: כך למשל קרה למעיין, שאחרי שנים שעברה חרמות בבית הספר, חשבה שבטיקטוק סוף סוף מצאה חברים. כשפגעו בה כל כך, היא גם בכתה בטיקטוק. "אף פעם לא היו לי חברים", אמרה בדמעות. "ועד שחשבתי שמצאתי אותם בסוף הם שונאים אותי".
"ההורים עומדים חסרי אונים מול הסיפור הזה", הסבירה ד"ר לירז מרגלית, חוקרת התנהגות בעידן הדיגיטלי במרכז הבינתחומי. "והם לא יודעים מה לעשות. מצד אחד אם הם יוציאו את הילדים שלהם מתוך האפליקציה, אז הילד ירגיש מנודה, בחוץ. מצד שני הורים היום לא ישנים טוב בלילה כי הם לא יודעים מה הילד שלהם יעשה בהשפעת האפליקציה הזאת".
בין סרטוני הפייסבוק הנצפים ביותר, נראות בנות צעירות מחקות תנועות מיניות שנחשפו אליהן ברשת - וגם לכך השפעה שלילית למדי. "כדי שמיניות תתפתח בצורה בריאה, היא צריכה לבוא דרך חקר ובדיקה פנימית", הסביר רן בראון. "דרך משחקים שאני משחק, מגע בגוף שלי. כשהמיניות הופכת להיות חיקוי של התנהגויות וזה מה שאנחנו רואים מגיל מאוד צעיר, גיל 8, שם אנחנו רואים כבר התפתחות לא בריאה של מיניות".