פייסבוק וטוויטר הסירו הלילה (בין רביעי לחמישי) סרטון שפרסם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, ובו הוא טוען כי "ילדים כמעט חסינים" מפני נגיף הקורונה. לדברי פייסבוק, הסרטון הפר את כלליה נגד שיתוף מידע מטעה הנוגע לווירוס. בטוויטר הפוסט נותר באוויר לזמן קצר אחר כך - אך בסופו של דבר נמחק גם כן.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הסרטון אותו פרסם הנשיא הוא ראיון שערך עם רשת "פוקס ניוז" אתמול בבוקר, בו טען כי "ילדים מחוסנים כמעט לגמרי מהקורונה". אותו סרטון פורסם בעמוד הפייסבוק ובחשבון הטוויטר של טראמפ, והשתיים נקטו צעד זהה והסירו אותו מהרשת.
"הסרטון הזה כולל טענות כוזבות שקבוצת אנשים חסינה מפני הנגיף", מסרו בחברת פייסבוק. "מה שמהווה הפרה של המדיניות שלנו בנוגע למידע שגוי על ה-COVID-19". דובר פייסבוק הדגיש כי זוהי הפעם הראשונה בה הרשת החברתית הסירה פוסט של טראמפ בגין מידע שגוי בנושא. מהבית הלבן לא נמסרה תגובה.
בחודש יוני הסירה פייסבוק מודעות פוליטיות שהריץ הקמפיין של הנשיא, אך לא דובר בפוסט שהעלה טראמפ בעצמו. הסיבה להסרת המודעות, שהופצו לקראת הבחירות בארה"ב, הייתה "הפרת המדיניות נגד פרסומי שנאה". זאת בעקבות תקיפת "ארגוני שמאל קיצוניים" והציגת סמל שהיה בשימוש המשטר הנאצי בשנות השלושים. צעד זה הגיע ברקע הביקורת הנוקבת שקיבלה הרשת החברתית, בנוגע לשיח השנאה בה.
בחודשים האחרונים גובר הלחץ על ענקיות הטכנולוגיה ששולטות ברשתות החברתיות לשנות את מדיניות השיח שלהן. בחודש מאי הושק קמפיין של הליגה נגד השמצה וכמה ארגונים חברתיים נוספים שקרא לפייסבוק לעצור את שיח השנאה בפלטפורמה. תחת ההאשטאג #StopHateForProfit קוראים בתנועה לחברות המסחריות להפסיק את הפרסום שלהן בפייסבוק, מתוך האמונה כי פגיעה בהכנסות היא המוצא היחיד שיכול להביא את פייסבוק לשנות כיוון.