"תוכנית הקרב": של מייסד פייסבוק: מארק צוקרברג שוחח לאחרונה עם עובדיו בגילוי לב על האתגרים שניצבים בפני החברה. אתר הטכנולוגיה The Verge השיג שעתיים של הקלטות מהפגישות הפתוחות הללו, שנערכו ביולי וכללו שאלות ותשובות בין העובדים לבין מייסד פייסבוק. במהלך שתי הפגישות ניסה צוקרברג לאחד את עובדי החברה במאבק נגד מתחריה, מבקריה - וממשל ארצות הברית.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
לפי התמלילים וההקלטות שפורסמו היום אמר צוקרברג על אליזבת' וורן, מהמתמודדות הבולטות במחנה הדמוקרטי לקראת הבחירות ב-2020, כי היא רוצה לפרק את חברות הטכנולוגיה. "אם היא תיבחר לנשיאה, אני בטוח שיהיה לנו מאבק משפטי ואני בטוח שננצח בו", הצהיר.
In two hours of audio leaked to The Verge, Mark Zuckerberg rallies Facebook employees against critics, competitors, and the US government. Here are some highlights:https://t.co/SXEByFkOJx pic.twitter.com/QDpF1dT71f
— The Verge (@verge) October 1, 2019
"האם זו עדיין באסה בשבילנו? כן", הוסיף. "אני לא רוצה לנהל תביעת ענק נגד הממשלה שלנו אבל אם מישהו מנסה לאיים על משהו כל כך קיומי, אתה נכנס לזירה ונלחם".
לדבריו פירוק החברות כמו פייסבוק, אמזון או גוגל "לא הולך לפתור באמת את הבעיות. זה לא יהפוך את ההתערבות בבחירות לפחות סבירה אלא ליותר סבירה – מכיוון שהחברות לא יוכלו לשתף פעולה ולעבוד יחד".
וורן הודיעה בחודש מרס האחרון כי אם תיבחר לנשיאות, היא תוביל פירוק של חברות בעלות אופי מונופוליסטי בתחום ההייטק, בהן אמזון, גוגל ופייסבוק. זאת משום שלטענתה יש להן "יותר מדי כוח" והן חונקות את החדשנות ופוגעות בעסקים קטנים. במסגרת המהלך תדרוש וורן מהרגולטורים לפרק כמה מהמיזוגים הכבדים, לרבות בעלותה של פייסבוק באינסטגרם. כמו כן יטופלו החזקותיה של פייסבוק בווטסאפ ושל גוגל בווייז.
"לענקיות הטכנולוגיה יש כיום יותר מדי כוח - על הכלכלה שלנו, על החברה שלנו על הדמוקרטיה שלנו", כתבה וורן במאמר שמתאר את תוכניתה. "הן מחסלות תחרות, משתמשות במידע הפרטי שלנו לצורכי רווחים ומטות את מגרש המשחקים לרעתן של כל האחרות. זו הסיבה שהממשל שלי יבצע שינויים מבניים גדולים במגזר ההייטק כדי לקדם תחרות רבה יותר - לרבות פירוק אמזון, פייסבוק וגוגל", הבטיחה.
צוקרברג: "לא יכולים לדרוש ממני להגיע לכל שימוע בעולם"
עוד מתח צוקרברג ביקורת על הרשת החברתית המתחרה טוויטר ואמר: "הם לא יכולים לעשות עבודה כמונו. הם מתמודדים עם אותן סוגי בעיות אבל הם לא יכולים לשים את ההשקעה הנדרשת. ההשקעה שלנו בנושאי בטיחות גדולה יותר מכל הרווח של החברה שלהם" – אמירה שהתקבלה בצחקוקים שהוקלטו.
על השקת ליברה אמר: "הדברים הפומביים הופכים להיות קצת יותר דרמטיים, לדעתי. אבל חלק גדול מזה הוא קשרים פרטיים עם רגולטורים מסביב לעולם ואלו, אני חושב, הם לרוב יותר משמעותיים ופחות דרמטיים. והמפגשים הללו לא משוחקים מול המצלמה אבל שם הרבה מהדיונים בפרטים מתקיימים".
במהלך השיחות עם העובדים שב והדגיש את רצונו להמשיך ולשלוט באופן בלעדי בחברה ולאתגר העסקי שנשקף מהתחזקותה של אפליקציית "טיקטוק" בקרב צעירים רבים בעולם. כמו כן הסביר את סירובו להעיד בפני פרלמנטים זרים כגון בריטניה בפרשת "קיימברידג' אנליטיקה" וציין כי כבר סיפק את התשובות בעדותו בארה"ב ובאיחוד האירופי: "אני לא אלך לכל שימוע בכל מקום בעולם, אין להם את הזכות לדרוש זאת".