פייסבוק תבעה היום (שלישי) את חברת מעקב הסייבר הישראלית NSO Group, בטענה שלפי פלטפורמת ה"וואטסאפ", מוקדם יותר השנה פירצה של החברה אפשרה לפרוץ טלפונים של כמאה פעילים לזכויות אדם, עיתונאים ובכירי ממשל.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
התביעה הוגשה לבית המשפט המחוזי בסן פרנסיסקו בארה"ב. פייסבוק ביקשה בתביעה למנוע מהחברה גישה ל"וואטסאפ" ולשירותי פייסבוק ותובעת נזקים שלא פורטו.
במאי 2019 השנה פייסבוק עצרה מתקפת סייבר שניצלה את מערכת שיחות הווידיאו שלה בכדי לשלוח תוכנות זדוניות למכשירים הניידים של מספר משתמשי "ווטסטאפ". לאחר מכן לטענתה היא הוסיפה במהירות הגנות חדשות למערכות והוציאה עדכון לווטסאפ.
חן בריל אגרי, קמפיינרית באמנסטי אינטרנשיונל ישראל, אמרה בתגובה: "אמנם אין באפשרותנו בשלב זה לאשר או להפריך את טענות WhatsApp, אבל הר הראיות שמצטבר ומתפרסם נגד NSO מבהיר כי החברה הזו מובילה לטירוף מערכות מוחלט. האחראי היחידי להפקרות הזו הוא אפ"י - אגף הפיקוח על הייצוא הביטחוני במשרד הביטחון - אשר אמור להיות הרגולטור ולמנוע מקרים כאלו, אך לצערנו הוא מועל בתפקידו".
מפייסבוק מסרו כי הם הודיעו למשתמשים שלטענתם הושפעו מהתקיפה המדוברת.
תגובת NSO: "אנו דוחים בכל תוקף את הטענות של פייסבוק. המטרה היחידה של מוצרי NSO היא לסייע לגופי ביון ואכיפת חוק ממשלתיים מורשים להלחם בטרור ופשעים חמורים, שלעתים מסתתרים מאחורי פלטפורמות ואפליקציות מוצפנות. טכנולוגיה זו לא מיועדת או מורשת לשימוש נגד פעילי זכויות אדם או עיתונאים.
היא נועדה להציל חיים ועשרות רבות של אנשים ברחבי העולם חייבים את חייהם לטכנולוגיה של NSO.
המציאות היא שפלטפורמות ואפליקציות מוצפנות, משמשות לעיתים אירגוני פשיעה, פדופילים, ברוני סמים וטרוריסטים ומאפשרת להם לחמוק מידיהם של רשויות החוק וארגוני הביון.
הטכנולוגיות של NSO מספקות לממשלות פתרונות ממוקדים ומידתיים לבעיות אלה. אנו מתייחסים לכל שימוש במוצרינו שאינו מיועד למלחמה בטרור ופשיעה כשימוש לרעה, ואוסרים זאת במסגרת החוזים שלנו. אם אנו מאתרים שימוש לא ראוי אנו פועלים בהתאם. טכנולוגיה זו מיועדת לשמירה על זכויות אדם, בין היתר הזכות לחיים ולביטחון, וזו הסיבה שהודענו על התאמת המדיניות שלנו לכללים המנחים של האו"ם לעסקים וזכויות אדם, כדי לוודא שהמוצרים שלנו מכבדים את כל זכויות האדם".