כמעט כל משתמש כבד בסמארטפון יספר שאחת הדרכים לשמור על חיי הסוללה הוא לסגור את האפליקציות ולא להשאירן פועלות ברקע – אולם מסתבר שמדובר במיתוס בלבד, והדבר כלל לא נכון. אפל וגוגל הודיעו שתיהן שמערכות ההפעלה שלהן יודעות לנהל את משאבי הסוללה, והסיבה היחידה לסגור אפליקציה הוא כשהיא לא מגיבה.
מה עם הטענה למשך לילה שלם? בעוד שיש מי שטוענים שהדבר פוגע בחיי הסוללה, מסתבר שגם זה לא מדויק: בין הסוללה לטלפון יש אלקטרוניקה מתוחכמת, שמזהה מתי יש להפסיק את העברת המתח החשמלי לסוללה. אגב, גם הטענות לפיהן רמת הקרינה הנפלטת מהמכשיר מזנקת בעת החיבור למטען הופרכו.
רוב הטלפונים החכמים היום עמידים למים, אבל הם לא אטומים. המומחים ממליצים שלא להכניס את למי מלח. ואם היה זמן ממושך במגע עם מים - לא לחבר לחשמל ולהגיע לטכנאי מוסמך. אבל עד כמה יעיל להטמין את המכשיר באורז? ובכן, מסתבר שזה כלל לא עוזר – ואף עשוי לפגוע בו, כשגרגירים נתקעים בחלקיו הפנימיים.
יש משתמשים שמעדיפים לגלוש במצב גלישה נסתר, בתקווה לשמור על נתוני הגלישה שלהם חשאיים. אולם בפועל, האתרים יודעים את אותם הפרטים בין אם גולשים במצב נסתר או רגיל – וגם ענקיות הטכנולוגיה יודעות בדיוק לאן אנחנו גולשים, ללא קשר למצב הגלישה בו אנו עושים זאת.
אל תפספסו את ועידת המשפיעים 2019! נבחרת הכתבים המובילה של ישראל פוגשת את האנשים המשפיעים במדינה! >>> מהרו להירשם עוד היום