בואו נשים רגע בצד את הפוליטיקה. טוב, לא את כל הפוליטיקה ממש, אבל תשכחו לרגע מהכנסת ומהממשלה. מי שמשפיע לא פחות על החיים שלנו הם נבחרי הציבור מהבית - ראשי הרשויות המקומיות וחברי המועצות.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו 

קצת היסטוריה ברשותכם. עד 1973 יותר מ-70% מהישראלים יצאו להצביע. אבל מאז אנחנו בהידרדרות דרמטית: כבר עשרים שנה ששיעור ההצבעה עומד על כ-50% בלבד. נכון, גם בבחירות לכנסת יש ירידה, אבל אין מה להשוות - כאן השיעור עומד על כ-70%. וזה אולי קצת מפתיע.

תראו על כמה דברים משפיעה הרשות המקומית, איך אפשר שלא לצאת לבחור ולהשפיע על חיינו?

למשל - ארנונה. לא מעט כסף שאנחנו מוציאים מהכיס. את גובהה אמנם קובעת המדינה, אבל הרשות המקומית יכולה לקבוע על איזה חלק בדירה או בעסק לגבות את המס ועל מה לא, וגם להחליט למי לתת הנחות.

איזה צביון יהיה לעיר? (צילום: איתי עמיקם חדשות 2)
איזה צביון יהיה לעיר? | צילום: איתי עמיקם חדשות 2

הרשות המקומית גם יכולה לנקוט צעדים שימשכו ליישוב יותר בתי עסק ונותני שירותים שיחסכו מכם נסיעות רחוקות ויקרות ויספקו מקומות עבודה. מצד שני - יותר מדי מקומות בילוי ביישוב שלכם ועוד תגמרו מרוששים...

וחינוך, מה איתו? נכון, משרד החינוך קובע את התכנים, אבל הרשות המקומית יכולה לשפוך ים של תקציבים כדי להכניס לכיתות תוכניות העשרה לימודיות שייתנו לילדים שלכם נקודת זינוק טובה יותר. שלא לדבר על תקציבים לחוגים ולתנועות נוער.

לא תקפצו לקלפי לכמה דקות? (צילום: פלאש 90, חדשות)
לא תקפצו לקלפי לכמה דקות? | צילום: פלאש 90, חדשות



ובריאות? למשל - קדחת הנילוס. רק השם מעלה חום. רשות מקומית שתטפל כמו שצריך במפגעים כמו יתושים ופינוי אשפה ותיאבק במפעלים מזהמי אוויר ומים תשמור באמת על הבריאות של תושביה.

וגם הצביון של היישוב שלכם חשוב לא פחות. בסוף בסוף, הצביון הדתי שנחיה בו נקבע ביישוב. הרשות תקבע אם לפתוח מסעדות ומרכולים בשבת ואם באירועים ובמקומות ציבוריים תהיה הפרדה בין נשים לגברים.

יש עוד הרבה דוגמאות, אבל נראה שהעסק כבר די ברור. התאריך 30 באוקטובר מתקרב, יש עוד קצת זמן ללמוד את השטח, לקבל החלטה וללכת לקלפי. וחוץ מזה קיבלנו השנה יום חופש, אז לא נקפוץ לכמה דקות לקלפי?